Haberler

Çok Yüksek Hızlı Tren Setlerinin İlki Seferine Başladı

Güncelleme:

TCDD'nin çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında bugün hizmete girdi.

TCDD Yüksek Hızlı Tren Bölge Müdürü Abdurrahman Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara- Konya, Ankara- Eskişehir, Ankara-İstanbul ve İstanbul- Konya'daki mevcut ve yapımı devam eden Ankara-Sivas, Ankara-İzmir YHT hatları ile Konya-Karaman ve Bursa-Bilecik hızlı tren hatlarında kullanılmak üzere 7 adet çok yüksek hızlı tren seti temini projesi kapsamında sipariş verildiğini anımsattı.

İlgili Haberler

YÜKSEK KONFOR VAAD EDİYOR

Yolcu taleplerini karşılamak amacıyla TCDD tarafından YHT seti siparişlerinden teslim edilen ilk tren setinin Ankara- Konya hattında sefere başladığını ifade eden Genç, "Bugün ilk seferini yapan çok yüksek hızlı tren seti, dünyadaki örnekleri içinde en üst standartlara sahip. Konfor, güvenlik donanımları, seyahat ve araç özellikleri bakımından dünyada mevcut en iyi araçlardan birisi.

Bunu ülkemizin hizmetine sunmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

320 KİLOMETRE SÜRAT YAPIYOR

Genç, güvenlik donanımı konusunda hızlı tren setlerinin, dünyada kabul edilen en yüksek standartlara sahip olduğunu anlatarak, "Bu setimizin en önemli farkı, çok yüksek hızlı tren seti grubuna girmesi ve saatte 320 kilometre işletme hızına ulaşıyor olması. Diğer yüksek hızlı tren setlerimiz saatte 250 kilometre hıza ulaşıyor." diye konuştu.

Çok yüksek hızlı tren setinin tüm hatlarda çalışmaya uygun olduğunu dile getiren Genç, diğer 6 tren setinin yapımının devam ettiğini, 2016'nın ilk yarısından itibaren de diğer tren setlerin tesliminin yapılmaya başlayacağını söyledi.

444 YOLCU KAPASİTELİ

Genç, 111'i business, 333'ü ekonomi sınıf olmak üzere yeni trenin 444 yolcu kapasiteli olduğunu belirten Genç, "YHT setinde ayrıca 16 kişi oturma kapasiteli restoran, 2 adet tekerlekli sandalye yeri, vagon tavanlarında yolcu bilgilendirme amaçlı monitörler ve engelli yolculara yönelik alanlarda personelle iletişim sağlanması için dahili telefonlar yer alıyor." diye konuştu.

Ankara-Konya arasındaki seyahatlerde hizmet kalitesini daha da yükseltecek yeni YHT setinde hız ve konforla birilikte seyahat emniyetinin de ön planda tutulduğunu bildiren Genç, ileri teknoloji ürünü yeni YHT setinin, mevcut YHT setlerinde olduğu gibi yüksek güvenlik sistemleriyle donatıldığını kaydetti.

Setlerin renkleriyle ilgili TCDD web sayfasındaki anket sonucunda 8 farklı renk arasından turkuaz renginin seçildiğini ifade eden Genç, Almanya'da üretimi yapılan yeni YHT setinin Sakarya'daki TÜVASAŞ tesislerine getirilerek, turkuaza boyandığını söyledi.

"GÜVENLİK KONUSUNDA İDDİALIYIZ"

YHT'lerde güvenlik konusunda iddialı olduklarını, araç güvenliği ve tren kontrol sistemi olmak üzere iki güvenlik sisteminin bulunduğunu ifade eden Genç, araçta seyir güvenliğini etkileyecek herhangi bir olumsuzluk anında gerekli tedbirlerin sistem tarafından otomatik alındığını belirtti.

Güvenlik konusunda herhangi bir inisiyatifin söz konusu olmadığını bildiren Genç, sistem tarafından trenin otomatik durdurulduğunu ya da tren hareketlerinin sınırlandığını anlattı.

Yüksek Hızlı Tren hatlarının iki taraftan da yüksek güvenlikli ihatalar ile koruma altına alındığına dikkati çeken Genç, şunları kaydetti:

"Yine hatlarımızda alarmlı güvenlik kamera izleme sistemlerimiz var. Ankara merkezden 24 saat izleniyor. Yüksek Hızlı Tren hattının herhangi bir bölümünde tehdit unsur olduğunda alarm veriliyor ve otomatik olarak kumanda merkezimizden trafiği anında durdurabiliyoruz.

Ayrıca her sabah yolculu seferler başlamadan kılavuz trenlerle hattı boydan boya tarıyoruz. Şu anda YHT hatlarında dünyadaki uygulamalarına göre aldığımız güvenlik tedbirlerinde hiçbir eksiğimiz yok hatta fazlamız var diyebiliriz."


Kaynak: AA / Ekonomi

Eskişehir Konya Turizm Turizm Teknoloji Yaşam Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (118)

Son Samuray:

Bu cahil halk AKP tarafindan iyi manipule ediliyor. Japonya’da ki hızlı trenlerini bilmeyeniniz yoktur. Bu trenler, manyetik alan oluşturup sürtünmeyi en aza indiren raylar üzerinde yolculuk ediyor. Bu trenlerin özel adı ise maglev trenleri. Japonya’nın demiryolları kurumunun yaptığı açıklamaya göre Yamanashi’de yapılan deneyde, maglev treni saatte 590 km hız yaparak, 12 yıllık hız rekorunu kırdı. TR de ki bu projeler daha evvel yapildi ve AKP zamaninda hizmete girdi. Fakat AKP teknolojiyi takip edemiyor. Japonya da kullanilan Trenin, 2003 yılında saatte 581 km hızla giderek rekoru 12 yıldır elinde tutan başka bir trenin hızını geçerek, kırdığı bu rekorun hakimiyeti çok uzun sürmeyecek. Çünkü artik saatte 600 km hızı yapiyor. .

7
41
yanıtYanıtla
osmanliMobil-ANDROID:

AKP hem konuşur hem de yapar kiskananlar catlasin ulaaaannn

39
5
yanıtYanıtla
atatürk = BabaMobil-IOS:

ulan biz konuyoruz AKP yapiyor HELAL OLSUN

30
5
yanıtYanıtla
Şehitler ölmez vatan bölünmezMobil-ANDROID:

biz bunların hayalini bile kuramazdik,15 sene önce.

25
7
yanıtYanıtla
TİTOMobil-IOS:

BİR TIROL VAR BURDA TIROL 80 SENENİN VARLIĞINI SATTINIZ LIMAN PETROL MADEN SATMADIK YER KALMADI MASAYADA BEBEK KATİLİ ILE OTURDUNUZ CHP ULUSALCIDIR MHP MİLLİYETÇİDİR UYANIK OLALIM MHP YE CHP YE OY VERELIM YOKSA DOĞUYU VERCEKLER.

6
24
yanıtYanıtla
esramobilWeb@haberler.com:

Onlar havlar akparti yapar yola devam

18
12
yanıtYanıtla
DİRİLİŞmobilWeb@haberler.com:

Ağzi olan konuşur. İşi bilen yapar. Ülkemize hayirli olsun. Biz herseyin en iyisine layik bi milletiz.

25
4
yanıtYanıtla
KRAL:

BU DA CHP ZİHNİYETİNE KAPAK OLSUN. . . ONLA KONUŞUR AK PARTİ YAPAR. . .

22
5
yanıtYanıtla
abizer:

ulan gecen secimde ankara istanbul arasini actiniz hizli tiren dediniz 3 gunde vardi maketleri cizip canakci medya ak koyunlarin gozune dayiyor ya

4
21
yanıtYanıtla
irfanMobil-ANDROID:

en azindan adamlar calisiyo yapiyo helal olsun digerleride sadece somurduler koltukta tcyi

18
7
yanıtYanıtla
Tüm 118 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title