Haberler

Çok Sevdiği Bu Vatan İçin Göğsünü Mermilere Siper Etti"

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Mehmet Şeker, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto ettiği sırada cuntacıların kurşunlarıyla şehit düşen Yeni Şafak Gazetesi Fotomuhabiri Mustafa Cambaz'ı anlattı.

KENAN IRTAK - Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Mehmet Şeker, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto ettiği sırada cuntacıların kurşunlarıyla şehit düşen Yeni Şafak Gazetesi Fotomuhabiri Mustafa Cambaz'ı anlattı.

Darbe girişiminin olduğu gece saat 01.16'da Cambaz'la telefonla görüştüğünü belirten Şeker, "Mustafa, Çengelköy Karakolu önündeyiz, vatandaşa kurşun sıkıyorlar' dedi. Az sonra Hikmet Gök'ü aradım, Mustafa'nın vurulduğunu söyledi. Ötesini söyleyemedi. Hastaneye gitmek için çıktım, 17 kilo metrelik yolu 5 saatte zor gittim." dedi.

"Kediler de yetim şimdi"

Mustafa Cambaz'ı "muhteşem biri" olarak tanımlayan Şeker,

"Tam bir çılgın Türk. Mutlaka öne atılmıştır heyecanla şehit olmak için. Yiğitlikte, mertlikte, dürüstlükte benzeri az bulunur. Yaklaşık 20 sene boyunca bir kere bile kırmadı, kırılmadı. Daha yapacak çok işi, projesi vardı. Nasip değilmiş. Şehit oldu. Çok sevdiği bu vatan için göğsünü mermilere siper etti. Diğer şehit ve gazilerimizle beraber hayasızları durdurdu. Mekanı cennet olsun, Rabbim bize yardım etsin.

Gazete ve evinin çevresinde ne kadar kedi varsa beslerdi. Hepsi onu uzaktan tanır, gelirdi. Kedilerin en yakın dostuydu. Kediler de yetim şimdi." ifadelerini kullandı.

Şeker, Mustafa Cambaz'ın Yunanistan'da askerlik yapmak istemediği için Gümülcine kentindeki köyünden kaçarak Türkiye'ye geldiğini, Türk vatandaşlığı alması için önüne hep bürokratik engeller çıktığını anlatarak, "Mustafa, "Asker olacaksam, Türk askeri olurum' diyordu. Maalesef yapmadılar. Türk askeri kıyafeti giymiş düşman askerinin kurşunuyla şehit oldu." diye konuştu.

"Efsane adamdı Mustafa'mız"

Cambaz'ın fotoğrafçı yönüne de değinen Şeker, şöyle devam etti:

"Fotoğraf çekerken kendinden geçerdi. Yemeği bile unuturdu. Ulu camilerin hepsini büyük bir albümde topladı. Bu eseri geçen ay yayınlandı AKM tarafından. Bir de Ankara'da fotoğraf sergisi açtı. Sırada İstanbul, Bursa, Sivas vardı.

Osmanlı çeşmelerini de tamamlamıştı. Bir iki günlük işi kalmıştı. Kervansaraylara başlayacaktı.

Anadolu'yu gezerken aldığı notları kitap yapacaktı. Sırada bekleyen çok işi vardı. Terörün en yoğun döneminde gezdi memleketi.

Teröristlerle karşılaştı, onlarla bir tartışması var ki... Efsane adamdı Mustafa'mız. Yiğit adamdı."

Yeni Şafak Gazetesi Fotoğrafçısı Mustafa Cambaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında sırasında Çengelköy'de cuntacılara direnirken, darbecilerin iki kurşunla göğsünden vurulmuş ve hastaneye kaldırılmıştı. Önce Çengelköy Medevia Hastanesi'ne oradan da Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakli yapılan Cambaz, orada ise yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Şeker Hikmet Gök Yeni Şafak Politika Güncel Haberler

title