Haberler

Çok Sayıda Evin Zarar Gördüğü Heyelanda 2 Oğlak Telef Oldu

Çok sayıda evin zarar gördüğü heyelanda 2 oğlak telef olduANTALYA - Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Büyükalan Mahallesi'nde meydana gelen ve 22 evin etkilendiği toprak kaymasında keçilerin ağıllara girmeye direndikleri ortaya çıktı.

Çok sayıda evin zarar gördüğü heyelanda 2 oğlak telef oldu

ANTALYA - Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Büyükalan Mahallesi'nde meydana gelen ve 22 evin etkilendiği toprak kaymasında keçilerin ağıllara girmeye direndikleri ortaya çıktı. Yavaş yavaş ilerleyen toprak kaymasının etkilediği alanda 6 ev 3 ağıl, 3 ahırın yıkıldığını söyleyen mahalle muhtarı Zeki Kahraman, Valiliğin 11 evin mühürlenmesi talimatı verdiğini açıkladı.

Toprak yarıldı ama keçiler kurtuldu

Toprak kaymasında evleri ağılları ve ahırları yıkılan Ahmet -Durdu Demirel çifti, ilk günden itibaren keçilerinin ağıla girmek istemediğini, içeriye zorla soktuklarını belirterek, "Evimizin ortadan yarıldığı gece keçilerin ağılı da ortadan yarılmış, keçiler oradan çıkarak kurtulmuş" dedi. Keçilerin can havliyle kaçışı sırasında 2 oğlağın telef olduğunu anlatan Demirel çifti, bir gün sonra dünyaya gelen yeni oğlaklarına da "Alaboncuk" ismini verdi.

Toprak, kaymaya devam ediyor

14 Mart Salı günü Büyükalan Mahallesi'ndeki "Yeşil Göl" denilen doğal gölün altındaki bölgede başlayan ve vatandaşlar tarafından önce önemsenmeyen toprak kayması ağır ağır ilerledi ve 16 Mart Perşembe gecesi ürkütücü sesler eşliğinde yakında bulunan Kuyuyanı Mevkii'ndeki Demirel Ailesine ait evleri tehdit etmeye başladı. Evlerde çatlaklar oluşması ve binaların kaymaya başlaması üzerine vatandaşlar evlerini boşaltmaya başladı. Sabaha karşı daha da hızlanan toprak kayması yüzünden evlerin bulunduğu yere gelen elektrik direkleri devrildi, yollar 6-7 metre çökerek sürüklendi, bölgedeki yapıların tümü kullanılamaz hale geldi.

11 ev daha boşaltıldı

Kuyuyanı Mevkiindeki yapıları kullanılamaz hale getiren toprak kayması başladığı noktadan 700-800 metre aşağıya ulaşarak genişledi ve Yanıklar Mevkii'ndeki yapılarda çatlaklar oluşmaya başladı. Bu bölgedeki 11 binanın boşaltılması ve ardından mühürlenmesi kararı geldi. Büyükalan Köyü'nde toprak kaymasından dolayı yapısal hasar görmeyen ancak yolu elektriği ve suyu kesilen 5 ev bulunduğu bura mahsur kalan vatandaşlara kısa zamanda yardım götürüleceği bildirildi.

1969 yılından buyana kayıyor

Büyükalan Mahallesi Muhtarı Zeki Kahraman, bölgede 1969'dan beri toprak kaymaları meydana geldiğini belirterek 3 ayrı noktada meydana gelen toprak kaymasından sonra afet bölgesi ilan edildiğini ve o zaman afet evleri yapıldığını anlattı. 80'li, 90'lı yıllarda 2004'te ve 2007'de meydan gelen taprak kaymalarının önemli bir hasara yol açmadığını belirten Kahraman, son kaymanın da bir hafta süren aşırı yağmur ve Yeşil göl'ün etkisiyle oluştuğunu söyledi.

Devlet yardıma koştu

Toprak kaymasının ilk gününden itibaren AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, Kumluca Kaymakamlığı, Kumluca Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörlüğünün yardıma koştuğunu anlatan Kahraman, şu ana kadar yıkılan, zarar gören, altyapı imkanları hasar gören toplam 22 evin bulunduğunu söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kumluca Genel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title