Haberler

Çök, Kapan, Tutun Etkinlikleri Tamamlandı

17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin 16. yıldönümü nedeniyle İzmit Belediyesi’nin on gün önce başlattığı “Çök, Kapan, Tutun Hayata Tutun” etkinlikleri Cumhuriyet Çocuk Parkı’nda yapılan programlarla sona erdi.

17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin 16. yıldönümü nedeniyle İzmit Belediyesi'nin on gün önce başlattığı "Çök, Kapan, Tutun Hayata Tutun" etkinlikleri Cumhuriyet Çocuk Parkı'nda yapılan programlarla sona erdi. Depremin yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Çocuk Parkı'nda deprem çadırlarının kurulması, çök-kapan-tutun yarışması, deprem belgeseli izlenilmesi, Kur'an-ı Kerim okunup dualar edilmesi gibi etkinliklere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın ev sahipliğindeki etkinliklere Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Deprem anma etkinliklerine AKUT'un 'Fay Hattında Bisikletle Bin 500 Kilometre' projesi kapsamında Erzurum'dan yola çıkan bisikletçiler de katıldı. Kurulan çadırlarda depremin yaşandığı günler hatırlandı. Çök, kapan, tutun yarışmasında dereceye girenlere Başkan Doğan tarafından ödülleri verildi.

Deprem gibi felaketlerin bir daha yaşanmaması dileğinde bulunan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Deprem gerçeğini ve ülkemizin deprem kuşağında olduğunu unutmayalım. Hepimizi derin acılara boğan ve binlerce vatandaşımızı toprağa verdiğimiz 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 16 yıl geçti. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması hepimizin ortak temennisidir. Deprem değil kalitesiz binalar can almaktadır. Ülkemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve olası depremlere her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir. Binlerce insanımızı kaybetmenin acısı, ülkemizin deprem kuşağında olduğunu bir kez daha hatırlattı, ancak beraberinde depreme karşı alınacak önlemler, deprem sonrasında yapılacaklar konusunda da ne kadar geride olduğumuzu gün yüzüne çıkardı. Depremleri en az can ve mal kaybıyla atlatabilmek için, bu alandaki eksikliklerin tespit edilmesi, gerekli örgütlenmelerin yapılması ve etkili denetim mekanizmalarının hayata geçirilmesi çok önemlidir. Depremin hasarlarını en aza indirmeyi amaçlayan çalışmalarımızı kaçak ve plansız yapılaşmaya taviz vermeden sürdürüyoruz. Doğal Afet Bilinçlendirme Eğitimleri çerçevesinde 60 bine yakın öğrencimize konunun uzmanlarınca eğitimler verilmiştir. Ülke olarak depremden büyük dersler çıkarttık. Artık, bu tür afetler karşısında ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. En büyük hedefimiz tekrar o acıları yaşamamaktır. Bizler, gerek eğitimler gerekse teknik denetimler ile depreme yönelik bir takım önlemler alıyoruz. Halkımızın da bu konuda duyarlı olması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Çocuk Parkı'ndaki etkinlikler dualar edilmesiyle sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Kızılay Gölcük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title