Haberler

Çok İçki İçince Kuş Beyinli mi Oluyoruz?

Güncelleme:

Alkolün insan beynine etkisini ölçmek için, güzel melodiler seslendiren zebra ispinozu seçildi. Alkolik kuşların davranışları, sarhoş insanların davranışlarına benziyor.

Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi araştırmacıları, insan beynine alkolün etkisini ölçmek için Zebra İspinozu adındaki kuşu seçti.

KUŞLARI SARHOŞ EDİP DENEK OLARAK KULLANDILAR

Araştırmacılar, kuşların, insanların dil kullanımı konusundaki becerilerini araştırmak için çok iyi bir örnek oluşturduğunu düşünüyor. Her Zebra İspinozu, çiftleşmek için, imza olarak görülebilecek kadar birbirinden farklı, kendisine özgü melodiye sahip. Araştırmacı Christopher Olson, sabahları kuşların sularına meyva suyuyla karıştırarak yüzde 6 oranında alkol eklediklerini söylüyor.

KUŞLAR KAFAYI BULUNCA ŞARKI SÖYLEMEYE BAŞLIYOR

Olson, kuşların alkolü önemli ölçüde tolere ettiklerini ve içmeye istekli davranışlar sergilediklerini aktırırken, bir süre sonra kuşların alkol aldıktan sonra şarkı söylemeyi daha çok sevdiklerini gözlemlediklerini söyledi. Ancak, kuşların sesi, biraz kısık, dağınık ve bozuk çıkıyordu. Tablo, içince barlarda şarkı söyleyen, şarkı sözlerini karıştıran, sesi bozulan insan davranışlarını hatırlattı. En fazla etki ise genç kuşlarda görüldü. Yaşlı kuşlarla kıyaslandığında, sularına yüzde 3 oranında ethanol katılan genç kuşlarda daha çabuk etki gözlendi.

"ALKOL GENÇ İNSANLARA DAHA FAZLA ZARAR VERİYOR"

Zebra İspinozları, yuva kurmadan önce, birçok farklı melodileri test etme ve belirli bir süre sonra kendi melodilerini kurma eğilimi gösteren kuşlar. Fakat, "alkolik" ispinozlar, 55 gün sonra artık farklı melodiyi aramayı bırakıp, sade, tekdüze bir melodiyi seçti. Bu durum alkolün kuşların beynine zarar vererek, öğrenme yeteneğini körelttiğini gösteriyor. Araştırmacılar, genç insanlara alkolün daha fazla zarar verdiğini belirtiyorlar.

Kaynak: Haberler.Com / Yaşam

Oregon Sağlık Yaşam Haberler

500

Yorumlar (40)

isyankarmobilWeb@haberler.com:

Coluk cocuklarininriskini goturup haram seylere verenlere yaziklar olsun

26
2
yanıtYanıtla
metin:

alkol haramdır. hiçbir savunmanız sizi kurtamaz. tövbe edin kurtulun. ölüm var sorgu var. . .

17
8
yanıtYanıtla
ickicilerin pirini söylemistim:

Gecenlerde ickicilerin pirini söylemistim, ancak haalaa bilmiyenler olabilir, cok eski zamanlarda yaklasik 90 küsür sene önce selanikli sari sacli mavi gözlü gözünün biri görmeyen bir adam varmis 24 saat icermis, , ice ice ölnmüs gitmis, , simdi öbür dünyada bolbol nar yiyor. . iste ickicilerin piri o dur.

8
17
yanıtYanıtla
The one Mobil-IOS:

Adabinsa Alkol candir ve de gerisi yalandir Yillardir ger gun icerim turp gibiyim

5
18
yanıtYanıtla
sporcuMobil-ANDROID:

alkoliğin ahiret hayatını düşünemiyorum. bir kibrit yak eline dokundur dayanabilirmisin, binlerce katını düşün. Çok geçmeden.......

11
9
yanıtYanıtla
Yabgu:

içki beyni bulandırır, kötülüklerin anasıdır.

12
8
yanıtYanıtla
Mobil-ANDROID:

zıkkım içsinler

18
2
yanıtYanıtla
BABA:

İÇKİ BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR. . . . '' ANA GİBİ'' DE YAR OLMAZ ''. . . . :)))

9
10
yanıtYanıtla
eren:

normal kafayla azıcık bi hata yapınca insan yerin dibine giriyor, kızarıyor. alkollü iken istedigini yap ama mutlusun, keşke karacigeri bozmasaydı ve dinen günah olmasaydı. alkol kafası müthiş.

5
14
yanıtYanıtla
ADANALI34mobilWeb@haberler.com:

Icki icen insan yukardaki resimdeki gibi hem bu dunyada hem ahirette rezil olacaktir ....tevbe edenler istisna

11
5
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title