Haberler

Codeistanbul" Projesi ile Çocuklara Kod Eğitimi Verilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi, İstanbul genelinde 07-12 yaş grubu çocuklara yönelik hayata geçirdiği ‘Codeİstanbul’ projesi İstanbullu çocuklara kod eğitimi vererek kod yazmayı öğretecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi, İstanbul genelinde 07-12 yaş grubu çocuklara yönelik hayata geçirdiği 'Codeİstanbul' projesi İstanbullu çocuklara kod eğitimi vererek kod yazmayı öğretecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi çalışmalarına devam ediyor. Eğitim çalışmaları kapsamında "Codeİstanbul" projesi ile çocuklara, kod eğitimi vererek kod yazmayı öğretilecek. İBB Gençlik Meclisi üyesi gönüllü eğitmenler tarafından okullarda ve İBB'ye ait olan BELNET merkezlerinde ücretsiz olarak verilecek olan eğitimler 35 saat sürecek. Çocuklara verilecek olan eğitimlerde Bilişim Sistemlerine giriş, temel programlama dilleri gibi konularda eğitimler verilecek. Aynı zamanda eğitim alan çocuklar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait çeşitli teknoloji merkezlerini gezerek aldıkları eğitimi ilerlettikleri takdirde neler yapılabileceğini uygulamalı olarak görecekler.

"İNOVAKTİF YAKLAŞIMLAR ORTAYA KOYUYORUZ"

'Codeİstanbul' Projesi kapsamında eğitim alan ve kod yazmaya ileri derece ilgi duyan çocuklar ise kampa alınacak ve ileri düzey eğitimler verilerek farklı yetkinlikler kazandırılacak.

İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş yaptığı açıklamada; "İBB Gençlik Meclisi olarak İBB Başkanımız Dr. Kadir Topbaş beyin çizdiği vizyon doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. İBB Gençlik Meclisi dünyada değişen trendleri yakından takip ediyor ve yeni gelişmeleri kendi kültürümüz ile harmanlayarak ortaya yeni modeller ile inovatif yaklaşımlar ortaya koyuyoruz. Bu proje ile hedefimiz İstanbul genelinde yaşayan 20 bin çocuğa temel kod yazma eğitimi vermek" dedi.

Aynı zamanda İBB Gençlik Meclisi 2015 yılının ilk 6 ayında 394 bin gence temas ederek İstanbul genelinde büyük bir farkındalık oluşturdu. Bu proje ile İBB Gençlik Meclisi İstanbul'u gelecekte bir genç bilişimciler şehri yapmayı hedefliyor.

İBB Gençlik Meclisi tarafından yapılacak proje kapsamında 10-15 yaş arasındaki otizmli çocuklar ve engelli çocuklar da 'Codeİstanbul' Projesi dahilinde eğitim alacak. 'Codeİstanbul' Projesi kapsamında eğitim almak isteyen çocuklar 10-29 Eylül arasında İBB Gençlik Meclisi'nin web sayfası üzerinden başvuru yapabilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi 5. Dönem yeni vizyon ve misyonu ile yenilikçi projeleri ortaya koymaya devam ediyor. 2004 yılında İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş'ın talimatları ile kurulan Gençlik Meclisi 2015 yılının ilk 6 ayında 394 bin gence ulaştı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title