Haberler

Çocukta Beslenme ve Allerji' Paneli Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından ‘Çocukta Beslenme ve Allerji’ konulu panel düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından 'Çocukta Beslenme ve Allerji' konulu panel düzenlendi.

Bir otelin salonunda gerçekleştirilen panele Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Tabip Odası Başkanı Süleyman Kılınç ve çok sayıda doktor katıldı.

Panelin oturum başkanlığını Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turgut yaptı.

Panelin açılışında konuşan Prof. Dr. Mehmet Turgut bu tür panellerin çok önemli olduğuna işaret ederek, Adıyaman'da ilk kez bu tür bir panelin gerçekleştiğini kaydetti.

Prof. Dr. Mehmet Turgut, "Adıyaman Üniversite genç bir üniversitedir. Çocuk bölümü de iki binada 8 uzman, 5 yardımcı doçent, 1 profesör, 4 asistan ile hizmet veriyor. Aramıza yeni katılan 2 yeni doğan, 2 kardiyoloji uzmanı bize güç kattılar. Adıyaman'dan bölge illere kardiyoloji hastası, yeni doğan hastası, çocuk enfeksiyon hastası sevk etmiyoruz. Bölge illere sevki kısmaya başladık. Hastaları burada tutmaya çalışıyoruz. Panelist hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu ilk panelimiz. Ümit ediyorum ki sonraki aylarda sempozyuma, daha sonrada genel çocuk kongrelerine dönecektir" dedi.

Panel iki oturum halinde yapıldı. İlk oturumda İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Çatal 'Besin Alerjileri' konusunda, ikinci oturumda ise İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı 'Süt Çocuğu Beslenmesi ve Çaylak Hastalığı' konusunu anlattı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Süleyman Kılınç Mehmet Turgut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title