Haberler

Çocukluk Hevesi Avrupa Şampiyonu Yaptı

ONUR ORHAN - Sakarya'da, çocuk yaşta televizyonda izledikten sonra heves ederek başladığı halter branşında Avrupa şampiyonu olan ve birçok derece elde eden 15 yaşındaki milli sporcu Emine Ayyıldız, 2018 Yaz Gençlik Olimpiyatları'nda Türk bayrağını göndere çektirmeyi hedefliyor.

Adapazarı ilçesinde yaşayan milli halterci Emine, 6-7 yaşlarındayken televizyonda izlediği halter müsabakalarından etkilenerek, babasına halterci olmak istediğini söyledi ancak ufak olduğu ve o dönem Sakarya'da bayan halter takımı olmadığı için heves ettiği spora başlayamadı.

Bundan 5 yıl önce yine televizyonda halter müsabakalarını izleyince çocukluk hayalleri canlanan Emine, babasının onayını alınca halter sporuna yazıldı. Katıldığı ulusal ve uluslararası müsabakalarda kısa sürede çok sayıda derece elde eden Emine, geçen yıl İsveç'in Landskrona şehrinde yapılan 15 ve 17 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanırken, bu yıl Polonya'nın Nowy Tomysl şehrinde düzenlenen aynı şampiyonada 63 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

Haftanın 6 günü antrenman yapan milli halterci Emine Ayyıldız'ın şu anki hedefi, 2018'de Arjantin'de yapılması planlanan Yaz Gençlik Olimpiyatları'ndan ülkesine altın madalyayla dönmek.

"Bu bayrak için her şeyi yaparım"

Emine Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk hevesiyle başladığı halterde katıldığı ilk ulusal müsabakada birinci olduğunu söyledi.

Ailesinin ilk başta karşı çıktığını, daha çok babasının destek olduğunu anlatan Emine, "Onun da yapamayacaksın dediği zamanlar oldu. Geçen sene Avrupa şampiyonası bitmişti, kilo almıştım. Antrenmanları da yapamıyordum. O zaman 'Senden bir şey olmaz.' diyorlardı. Ben de 'Çalışacağım, o madalyayı da alacağım. Sizinle o zaman görüşeceğiz.' dedim. Gittim, kilo verdim, antrenmanlarda daha çok çalıştım. Gençlerde Türkiye şampiyonu oldum. Hedefimiz Avrupa'ydı, şampiyon olduk." diye konuştu.

Şu anda sezonun bittiğini, dinlenme döneminde olduklarını ancak çalışmalara devam ettiğini aktaran Emine, kategori atladığı için daha çok çalışması gerektiğini anlattı.

"Her sporcunun hedefi olimpiyattır." diyen milli sporcu, şunları kaydetti:

"2018'de Yaz Gençlik Olimpiyatları var. Benim de yaşım tutuyor. Allah'ın izniyle oraya gideceğiz. Hedefimizi koyduk, olimpiyatlar dedik. İnşallah olimpiyatlara gideceğiz, madalyayı da alacağız. Ona layık çalışmaya gayret ediyoruz, antrenmanlarımızı ona göre yapıyoruz. Yeri geliyor hayatımızdan ödün veriyoruz, bu yaz hiç tatile gitmedim, hep kamptaydım, haftanın 6 günü antrenman yapıyoruz. Kamptayken ailemi, arkadaşlarımı görmedim. Benim soyadım Ayyıldız, bayrağı taşımaktan çok mutluyum, bu bayrak için her şeyi yaparım."

"Emine, çok yetenekli bir sporcu"

Milli haltercinin antrenörü Reyhan Elmalı da Emine'nin çok yetenekli bir sporcu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Emine'yle 4 yıldır çalışıyoruz, ondaki bu yeteneği gördük. İlk olarak Minikler Türkiye Şampiyonası'na götürdük. Daha ilk yarışmasında Türkiye şampiyonu oldu. Sonra çalışmalarımıza devam ettik. Sonra kategori atladı, 15 yaş altına geçti ve Türkiye şampiyonu oldu. Milli takımlara katıldı. Emine'yle biz hedef koyduk. Geçen sene Avrupa ikincisi olarak geri geldi. İlk Avrupa deneyimiydi, tecrübe kazandı. Bu sene de Allah'ın izniyle bizi utandırmadı, bayrağımızı dalgalandırdı. İnşallah ilerleyen yıllarda olimpiyatlarda, başka şampiyonalarda beni ve Türk milletini mahcup etmeyecek."

Kaynak: AA / Spor

Adapazarı Türkiye Sakarya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title