Haberler

Çocuklarının Terk Ettiği Hatice Akdaş'a Belediye Yardım Etti

Antalya'nın Aksu İlçesi'nde oturan evini müteahhide vermediği için 2 oğlu tarafından terk edilen ve çok zor şartlar altında yaşamını sürdürmeye çalışan 80 yaşındaki Hatice Akdaş'ın imdadına, Büyükşehir Belediyesi koştu.

Antalya'nın Aksu İlçesi'nde oturan evini müteahhide vermediği için 2 oğlu tarafından terk edilen ve çok zor şartlar altında yaşamını sürdürmeye çalışan 80 yaşındaki Hatice Akdaş'ın imdadına, Büyükşehir Belediyesi koştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel'in talimatıyla Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fikret Acar ve ekibi, yaşlı kadının durumunu yerinde tespit etmek için Abdurrahmanlar Mahallesi'ne gitti. Evi temizlenen, muayenesi yapılıp ilaçları verilen Hatice Akdaş, kendisine yardım eli uzatanlara teşekkür etti.

Gördüğü manzara karşısında duygulanan Dr. Fikret Acar, Hatice Akdaş'ın başta tedavisi olmak üzere, her türlü ihtiyacının karşılanması için gereğinin yapılacağını söyledi. Yaşlı kadının yakacak masraflarını da kendi cebinden karşılamaya karar veren Fikret Acar, "Evinin çatısı çökmek üzere. Buralara tadilat yapılacak. Badana, boyaya ihtiyaç var. Buzdolabı bozuk. Yatağı kırılmak üzere. Eskileri atıp yerine yenilerini koyacağız. Bundan sonra Hatice teyzenin sağlığı bize emanet" dedi.

Gazete ve televizyonlarda yaşlı kadının dramını görenler de yardım için seferber oldu. Yurt dışından da yardım etmek isteyenlerin olduğu Hatice Akdaş sadece ise yaşanabilir bir evde, ihtiyaçlarının karşılanmasını istediğini dile getirdi.

NELER YAŞAMIŞTI?

15 yıl önce eşi vefat eden ve 500 metrekarelik arsaya yapılan tek odalı evde yaşamını sürdüren Hatice Akdaş, eşi öldükten sonra evini kentsel dönüşüme vermediği için 2 oğlu tarafından terk edildi. Kocasının hatırası olan 20 yıllık evini terk etmek istemediği için evlatları tarafından bakılmayan Akdaş, kalan ömrünü rahat geçirmek istediğini söylemişti. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Türel Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title