Haberler

Çocuklarını Okula Göndermediler

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bir grup veli, eğitim kurumları değiştirildiği gerekçesiyle bu durumu protesto etmek için çocuklarını yeni okullarına göndermedi.

Söğüt'e bağlı Eskişehir sınırındaki Zemzemiye köyünün muhtarı Ahmet Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 ilköğretim öğrencisinin taşımalı sistem kapsamında Eskişehir Yarbay Mehmet Yaşar Gülle ve Kardeşler ilköğretim okullarında eğitim görürken, son uygulamayla başka okullara verildiğini söyledi.

Öğrencilerin okullarının taşımalı eğitim sistemi nedeniyle değiştiğini savunan Kara, şunları kaydetti:

"Taşımalı eğitim sistemi sebebiyle başka okula verildiğini öğrenen çocuklarımız, eski okullarını, arkadaşlarını ve öğretmenlerini bırakmak istemiyor. Çocuklarımızın aynı okullarına dönmelerini istiyoruz. Yetkililere sorunumuzu ilettik ama çözüm alamadık. Bize 'bekleyin' dediler ama okullar açıldı, hala bir çözüm olmadı. Veliler, aldıkları karar üzerine eğitim öğretim yılının ilk gününde çocuklarını servise bindirmedi ve okula göndermedi. Yetkililerden rica ediyoruz, bir an önce çözüm bulmaları."

Kara, öğrenci sayılarının yeterli olduğunu ve "birleştirilmiş eğitim" adı altında köylerinde ilkokul açılmasını sda talep etti.

Veliler de çocuklarının eski okullarında eğitimlerine devam etmesini istediklerini ifade etti.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise 5 olan taşımalı sistem sayısının 2'ye düşürüldüğünü bildirerek, "Eskişehir'de taşıma planlaması merkezleri oluşturuldu. Zemzemiye köyünden gelen öğrencilerimiz de ulaşım rahatlığı nedeniyle Eskişehir'de okumak istedikleri için kabul edildi. Taşıma merkezlerimizde de öğrencilerimize her türlü eğitim imkanını sunuyoruz." dedi.

Okullarının değiştirilmesine tepki gösteren veliler, Eskişehir'den gelen öğrenci servisine çocuklarını bindirmedi ve okula göndermedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Kara Eskişehir Bilecik Söğüt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title