Haberler

Çocuklarına Taze Bıldırcın Yumurtası Bulamayınca Çiftlik Kurdu

Utku Uçrak - Muğla'da çocuklarına taze bıldırcın yumurtası yedirmek için evinin bir odasında bıldırcın yetiştiren anne, daha sonra işlerini geliştirerek Muğla'nın ilk ve tek bıldırcın çiftliğini kurdu.

Utku Uçrak - Muğla'da çocuklarına taze bıldırcın yumurtası yedirmek için evinin bir odasında bıldırcın yetiştiren anne, daha sonra işlerini geliştirerek Muğla'nın ilk ve tek bıldırcın çiftliğini kurdu.

Muğlalı işkadını Neslihan Özmen, 3 yıl önce kurulan bıldırcın çiftliğinin kuruluş hikayesini ve gelişim sürecini AA muhabirine anlattı.

Çocukları için taze bıldırcın yumurtası bulamayınca, evinin bir odasında bıldırcın üretmeye başladığını ve kısa süre sonra bıldırcın sayısının da artmasıyla ihtiyacından fazla yumurta ürettiğini fark ettiğini söyleyen Özmen, bunun üzerine Ula ilçesinde bir araziye çiftlik kurararak burada bıldırcın yumurtası üretmeye başladığını kaydetti. İlk zamanlar çiftlikte günde yaklaşık 150 yumurta ürettiğini ifade eden Özmen, bugün bu rakamın günlük 2 bin yumurtaya ulaştığını belirtti.

Ürettiği yumurtaları, kızları Dilay (7) ve Beyza (13) ile soyadlarının birleşiminden oluşan "Özdilbey" markasıyla satışa sunan Neslihan Özmen'in çiftliğinde 4 bin bıldırcın bulunuyor. Ayda 5 bin paket üretimin yapıldığı çiftlikte 12 yumurtadan oluşan paketler 2,5 liraya satılıyor.

Neslihan Özmen, çiftliğin Muğla'nın ilk ve tek bıldırcın çiftliği olduğunu söyledi. Çiftliği kendi imkanlarıyla kurduklarını anlatan Özmen, "Çiftliği ilk kurduğumuzda daha küçük bir yerde günde 150 yumurta üretiyorduk. Bugün daha büyük bir alanda 2 bin yumurta üretiyoruz. Bunun yanında kuluçkayla da bıldırcın üretiyoruz. Devletin bizim gibi girişimcilere destek olması halinde, çiftlikten daha iyi verim alabiliriz" dedi.

Destek alması durumunda günlük üretimi iki katına çıkarabileceklerini ifade eden Özmen, şöyle konuştu:

"Çiftliğimizde ürettiğimiz yumurtaları Aydın ve Muğla'ya satıyoruz. Destek almamız durumunda satışımızı iki ille sınırlamayız ve daha çok insan günlük taze yumurta tüketebilir. Çiftliğimiz Muğla'nın ilk ve tek çiftliği olduğu için günlük üretilen yumurtaları vatandaşlara birebir ulaştırabiliyoruz. Vatandaşlar raflarda aylarca bekleyen yumurtalar yemek yerine, günlük taze yumurtaları kolayca bulabiliyor. Şimdi sadece çocuklarımın değil, tüm Muğla'nın günlük tüketebileceği kadar yumurta üretiyorum. Hem de aile bütçeme katıda bulunuyorum."

Bıldırcın yumurtasının astım ve bronşite iyi geldiği, ayrıca çocuklarda zeka gelişimine, yaşlılarda kemik erimesine karşı faydalı olduğu bilgisini veren Özmen, bıldırcın yumurtasının özellikle çocukların tüketmesi gereken önemli bir ürün olduğunu kaydetti.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri de çiftliğin Muğla merkezdeki tek bıldırcın çiftliği olduğunu, çiftliğin kurulması ve bıldırcınların yetiştirilmesi sürecinde müdürlük olarak teknik destek verdiklerini kaydetti. Yetkililer, çiftliğin denetiminin Hayvansal Üretim ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından yapıldığını ifade etti.

- MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Neslihan Özmen Muğla Ula Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title