Haberler

Çocukların Tiyatro Keyfi

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar, “Kurbağa Prens” adlı oyunu izlediler.

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri'nde kalan çocuklar, "Kurbağa Prens" adlı oyunu izlediler.

Van Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen oyunun ardından bir açıklama yapan Çocuk Evleri Müdür Vekili Nihat Işık, çocukların entelektüel kişiliklerine katkıda bulunmak için çeşitli sosyal kültürel etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Işık, daha önce de çocuklarla birlikte Van Devlet Tiyatrosu'nun "Kurşun Asker" ve "Ayışığı Sirki" adlı çocuk oyununu izlediklerini ifade etti.

Çocukların yaşamla bağlarını oyun ile kurduğunu belirten Çocuk Gelişim Uzmanı Yıldız Tekin ise, "Tiyatro, çocukların eğitiminde mutlaka kullanılması gereken bir sanat dalıdır. Çocuklar tiyatro ile dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerilerini geliştirirler. Kendilerini ve sorunlarını ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğrenirler. Çocuğun sosyal gelişimini hızlandırarak, duygularını tanıma ve bunları ifade etmesi açısından bakıldığında duygusal gelişimine katkıda bulunur. Bu nedenlerde çocukların sanattan, tiyatrodan, dramdan mutlaka yararlandırılması gerekmektedir" dedi.

Renkli ve canlı dekorlara süslenen oyunları ilgiyle izleyen çocuklar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Tiyatro gösterimi sonunda Çocuk Evleri Müdürlüğü'nün yürütmüş olduğu hizmetler hakkında Van Devlet Tiyatrosu yetkililerine bilgi veren Nihat Işık, kendilerine sağlanan destekten dolayı teşekkür etti. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title