Haberler

Çocukların Nefes ve Yemek Borusuna Kaçan Cisimler

Güncelleme:

Çocukların nefes ve yemek borusuna kaçan cisimler- Yabancı cisim yuttukları için Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen çocukların nefes ve yemek borularından çıkarılanlar, doktorları bile şaşırtıyor- Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Naycı: "Bir çocuk düdük yutmuştu.

Çocukların nefes ve yemek borusuna kaçan cisimler- Yabancı cisim yuttukları için Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen çocukların nefes ve yemek borularından çıkarılanlar, doktorları bile şaşırtıyor- Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Naycı: "Bir çocuk düdük yutmuştu. Hava geçişine kısmen izin verdiği için nefes alışverişinde düdük sesi çıkarıyordu" Yabancı cismi yutma şikayetiyle Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen çocukların nefes ve yemek borularından ilginç objeler çıkarılıyor.Nefes ve yemek borusuna yabancı cisim kaçtığı için MEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'na getirilen çocuklara, açık veya kapalı operasyonla müdahale ediliyor.Çocukların yemek ve nefes borularından çıkan bozuk para, vida, toplu iğne, saat pili, kalem kapağı, temizlik eldiveni, çakıl taşı, düdük ve gibi ilginç objeler, doktorları bile şaşırtıyor.Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Naycı, gazetecilere, yabancı cisim yutan çocuklara boğulma tehlikesi nedeniyle hemen müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.Cisimlerin kısa sürede çıkarılmasının hayati önem taşıdığına dikkati çeken Naycı, özellikle yemek veya nefes borusunu tahrip eden delici cisimler travmatik sonuçlar doğurabildiğini kaydetti.Genellikle ailelerin, elinde bir şey tutan çocuklarının aniden öksürüp, morarması üzerine kendilerine başvurduğunu anlatan Naycı, şöyle konuştu: "Bazı tetkiklerden sonra kısa sürede bu cismi çıkarıyoruz. İlginç vakalar da geliyor. Bir çocuk düdük yutmuştu. Hava geçişine kısmen izin verdiği için nefes alışverişinde düdük sesi çıkarıyordu. Yine bir hastamızın annesi, çocuğunun 1 lira yuttuğunu söyledi ancak boğazından 2 tane 50 kuruş çıktı. Genelde küçük çocukların nefes borusu ve yemek borusuna yabancı cisim kaçırıyor. Onları gözetlemek, yutabilecekleri cisimlerden uzak tutmak sağlıkları için çok önemli." ...

Kaynak: Hastane.com.tr / Güncel

Mersin Üniversitesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title