Haberler

Çocukların İftar Topu Merakı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Ramazan ayında geleneksel hale gelen ramazan topu bu yıl ilk defa patlatıldı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Ramazan ayında geleneksel hale gelen ramazan topu bu yıl ilk defa patlatıldı. Çocuklar, bu sahneyi ilgiyle izledi.

Lapseki belediyesi bünyesinde çalışan işçiler Ramazan ayı boyunca vatandaşların sofralarında beklerken iftar açmasına vesile oluyor. Belediye işçileri açıklamada "Geçtiğimiz senelerde Gazi Süleyman Paşa camisinin özel topu vardı. İçine gazete ve barut koyarak ateşliyorduk. Bazı olumsuzluklar yüzünden sistem değişti. Camimize demir borudan bir yuva yaptık. Ramazan topu iki aşamalı olarak iş görüyor. İlk ateşlemede yukarı fırlayan top zirveye ulaşınca ikinci patlamayla ses bombası etkisi görüyor. Lapsekili vatandaşlarımızın hepsi top sesini duyar duymaz orucunu açmayı gelenek haline getirdi. Kurulan yüzlerce sofrada insanların orucunu açmasına vesile olduğumuz için mutluyuz. Bayram namazında tekbir getirildikten sonra üç defa ateşleyerek görevimizi tamamlayacağız" dediler. Din görevlilerinden Adem Yıldız, çocuklarla birlikte tekbir getirerek ilk topun patlamasını seyretti. Topun patlatılması için uzaklaştırılan çocuklar kulaklarını tıkayarak bu anı izlediler. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Lapseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title