Haberler

Çocukların Hayvan Sevgisi

Mersin'de kolej öğrencileri, Mersin Üniversitesi'nin Çiftlitköy Kampüsü içerisindeki Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Misafir Evi'ni ziyaret ederek hayvanları yakından tanıma fırsatı buldu.

TED Koleji tarafından çocuklara hayvan sevgisini aşılamak, bilinçli hayvan sahibi olmalarını sağlamak ve hayvan refahı konularında bilgi vermek amacıyla düzenlenen geziye 200 öğrenci katıldı. Koleji öğrencileri, saatler süren gezide hayvanları yakından görme ve onlara dokunma heyecanını yaşadılar. Gezi sırasında çocukların bir hayli eğlendikleri gözlendi. Sokak hayvanlarının bulunduğu köpek ve kedi misafir barınağını gezen öğrenciler, onları severek yakından tanıma fırsatı buldular. Çocuklara hayvanat bahçesini gezdiren gönüllü hayvan sever Yasemin Azaz, kolej yönetimine teşekkür etti.

Mersin Hayvan Dostları Derneği Başkanı Nilgün Derviş de öğrencilere barınakla ilgili bilgi verdi. Derviş, barınakta 68 köpek, 230 kedi bulunduğunu belirtti. Barınaktaki 50 köpeğin çok sağlıklı olduğunu açıklayan Derviş, "Hayvan severlerin büyük paralar vererek aldıkları hayvanlarla aynı özellikleri taşıyan kedi ve köpeklerimiz burada mevcut. Bu hayvanların sahiplenmeye ihtiyacı var. Hayvanları sevmeliyiz, onları korumalıyız, gereken önemi vermeliyiz. Her insanın kalbinde bir parça da olsa hayvan sevgisi olmasını diliyoruz. Hayvanı sevmeyen, insanı hiç sevmez" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title