Haberler

Çocukların Düğünlerde Yeni Favorisi 1 Dolar

Dolar kurunun son günlerde artış göstermesi sonrasında Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde yapılan bir düğünde atılan 1 dolarla çocuklar tarafından kapışıldı.

İlçede evlenme düğünlerinde gelin kız evinden oğlan evine girdikten sonra, sünnet düğünlerinde ise sünnet çocuğunun gezdirilmesi sonunda evlerin pencere ve balkonlarından dolar, kağıt ve metal Türk parası ile şeker, sakız, çikolata serpme geleneği asırlardır sürdürülüyor. Oğlunu evlendiren nakliyeci Necdet Yücel, son dönemlerde doların 2.75 liraya kadar yükselmesinin kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi. Yücel, "Yüksek Dolar kuru nedeniyle düğünlerde az miktarda 1 Dolar ya da Türk parası serpmek zorunda kaldık. Düğünlere gelen onlarca çocuk Dolar ve Türk parası kapmak amacıyla birbirleriyle yarışıyorlar. Çocuklar serpilen şeker, sakız ve çikolatalara pek rağbet etmiyor. Artık düğünlerde para ön plana çıktı" dedi.

Bu arada para kapma yarışına yer yer büyüklerinde katılması sonucu düğün alanında ilginç görüntüler oluşuyor. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hisarcık Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title