Haberler

Çocukların Çektiği Filmler Belgesel Oldu

Güncelleme:

Mersin'de çocukların çektiği filmler, 'Kardeşimin Filmi' adıyla belgesel oldu.

Mersin'de çocukların çektiği filmler, 'Kardeşimin Filmi' adıyla belgesel oldu. Mersin Sinema Derneği'nin 10 çocuğa kamera dağıtarak, günlük yaşamlarını çekmelerini istediği proje hayata geçti. Çocukların çektiği filmler birleştirilerek 75 dakikalık 'Kardeşimin Filmi' belgeseli ortaya çıktı.

Mersin Sinema Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi'nin desteğiyle hazırlanan proje sayesinde ünlü yönetmen Steven Spielberg'in hayalinin benzerinin gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, Mersin Sinema Derneği'nin yapımını üstlendiği projenin Mersin Valiliği, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ve Girişimci İş Kadınları Derneği'nin (GİŞKAD) destekleriyle gerçekleştirildiği, yapımcılığını Gürhan Ötün ve Nergiz Demir'in yaptığı ifade edildi. Özellikle Mersin'e Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden göç ile gelen çocuklar ile Mersin'in kırsal bölgelerinde yaşayan Yörük çocuklarının birbirlerini tanımalarını sağlayacak 'Kardeşimin Filmi' projesinin hayata geçirildiği ifade edilen açıklamada, "Proje kapsamında düzenlenen senaryo yarışması ile belirlenen 10 çocuğa kamera dağıtıldı. Çocuklardan günlük hayatlarını çekmeleri istendi ve ortaya çıkan görüntülerden 75 dakikalık 'Kardeşimin Filmi' belgeseli ortaya çıktı. Tamamen çocuklar tarafından çekilen görüntülerin kullanıldığı çalışma önümüzdeki günlerde çocuklarla buluşacak" denildi.

Proje Koordinatörü, Yönetmen Yasin Korkmaz da yaptığı açıklamada, Mersin'in kültürel renkliliğin zenginliği ile harmanlandığını, çocukların filmlerinin hem yönetmeni hem oyuncusu olduklarını kaydetti. Çalışmaların tamamen doğal ve çocukların kendi ürünü olduğunun altını çizen Korkmaz, "Ne bir senaryo ne de kurmaca bir müdahale vardır. Biz sadece çektikleri görüntüleri kaba kurgudan geçirdik. En ufak müdahalemiz olmadı. İnsan bilmediğinden korkar ve korktuğundan nefret eder. Biz buradan yola çıkarak Steven Spielberg'in sosyal sorumluluk projesini kentimizde uyguladık. Usta yönetmene bir kopya gönderceğiz ve Spielberg'i galamıza davet edeceğiz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Steven Spielberg Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title