Haberler

Çocukların Boks Eldiveni Üstünde Kitap Okuma Keyfi

Şırnak'ın Silopi Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde spor eğitimi alan öğrenciler, eğitim uzmanı Enver Yılmaz'ın sosyal medyada başlattığı kampanyadan elde edilen kitapları antrenman sırasında boks ringinde okuyor. Ringde sıralarını beklerken kitap okuyan öğrenciler, kullandıkları boks eldivenlerini de kitap okuma masasına dönüştürüyor.

Silopi Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü'nde Sportif Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Enver Yılmaz, spora meraklı çocukların kitap okuma alışkanlığını artırmak için 'Kültürlü Sporcu Kütüphanesi' isimli bir proje başlattı. Proje kapsamında sosyal medyadan duyuru yapan Yılmaz, Türkiye'nin değişik yerlerinden çok sayıda kitabın Silopi'ye getirilmesini sağladı. Kampanyanın ilgi görmesi üzerine Silopi Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü'nde bir oda kütüpnaneye dönüştürüldü. Toplanan kitapları bünyelerinde bulunan kurslarda spor yapan öğrencilere dağıtan Enver Yılmaz, spora meraklı çocukların kitap okuma alışkanlığını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Proje kapsamında spor salonunda ısınma hareketleri yapan öğrenciler, daha sonra boks ringinde seçtikleri hikaye kitaplarını okuyor. Antrenman sırası beklerken boks ringinin kenarında kitaplarını okuyan öğrencilerin en büyük yardımcısı ise boks eldivenleri oldu. Eğitim sırasında dövüşmek için kullandıkları boks eldivenlerini birleştiren öğrenciler, oluşturdukları okuma masası ile kitaplarını rahatlıkla okuyabiliyor. Antrenmandan sonra kitap okuyan öğrencilerden Hamza Yener, Önce antrenman yapıyoruz. Daha sonra buraya gelerek spor yapıyoruz. Spor yaparken kitap okumaktan büyük keyif alıyoruz. Yeni hikaye kitaplarını okumak için arkadaşlar arasında bir birimizle yarışıyoruz.dedi.

Sosyal medyada başlattığı proje ile çok sayıda kitabın Silopi'ye gelmesini sağlayan Sportif Eğitim Uzmanı Enver Yılmaz ise 2 günde farklı şehirlerden 100 kitap geldiğini belirterek, Silopi Gençlik Merkezi olarak 'Kültürlü Sporcu Kütüphanesi'? projesini başlattık. Çeşitli spor dallarında eğitim alan sporcularımıza yönelik uyguladığımız bir projedir. Önce sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattık. Kitap kampanyamıza Türkiye'nin çeşitli illerinden çok güzel geri bildirimler oldu. 2 gündür farklı şehirlerden yaklaşık 100 kitap geldi. Kitaplarımız gelmeye devam ediyor. Sporcularımız antrenman öncesinde ve sonrasında serbest zamanlarında kitaplarını seçerek okuyorlar. Kendilerinin geliştirmek için büyük bir keyifle kitap okuduklarını görmek bizleri sevindiriyor. Kitaplar gelir gelmez okumaya başladılar. Elinde kitabı olan, kitap okumayı seven herkesi kültürlü sporcu kütüphanemize kitap yardımı yapmaya davet ediyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title