Haberler

Çocukları Türk Örf, Adet ve Ananelerine Uygun Yetiştiriyoruz"

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin: "Çocukları antrenörler vasıtasıyla sadece bedensel disiplinle değil, aynı zamanda Türk örf, adet ve ananelerine uygun olan örfi bir sistemin içerisinde ruhsal olarak da yetiştiriyoruz" "Tekvandonun özelliği, disiplin sporu olmasıdır.

SİNAN ÖZMÜŞ - Avrupa Tekvando Birliği (ETU) Asbaşkanı ve Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, "Çocukları antrenörler vasıtasıyla sadece bedensel disiplinle değil, aynı zamanda Türk örf adet ve ananelerine uygun örfi bir sistemin içerisinde ruhsal olarak da yetiştiriyoruz" dedi.

ETU tarafından düzenlenen Avrupa Kulüpler Şampiyonası için Antalya'ya gelen Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvandoyu sadece savunma sporu olarak düşünmemek gerektiğini, aslında bir disiplin sporu anlamına geldiğini söyledi.

Tekvandoya başlayan çocukların hayatlarında çok büyük değişimler gerçekleştiğini ifade eden Şahin, daha disiplinli, derslerinde daha başarılı olduklarını anlattı.

"Çocukları antrenörler vasıtasıyla sadece bedensel disiplinle değil, aynı zamanda Türk örf adet ve ananelerine uygun örfi bir sistemin içerisinde ruhsal olarak da yetiştiriyoruz" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Onun için ailelerin çocuklarını özellikle lisanslı antrenörü olan spor salonlarımıza ve belediyelerin salonlarına göndermelerini istiyorum. Çocuğumuz sadece okula gidip gelen, sosyal aktivitelerden uzak bir insan olmasın. Bir sporla ama özellikle tekvando ile ilgilensin. Çünkü tekvandonun özelliği, disiplin sporu olmasıdır. Çocukların hayatını disipline ediyor ve kötü alışkanlıklarından uzak tutuyor. O disiplin, Türk aile yapısında zaten var ama daha farklı bir şekilde yaklaştığı için çocuk, o kombinasyon içerisinde iyi bir vatandaş olma eğilimi gösteriyor. Tekvando sporu bunun için önemli."

"Başarılarımızı devam ettireceğiz"

Şahin, tekvandonun Türkiye'de başarılı bir spor dalı olduğunu dile getirerek, 2004, 2008 ve 2012 yıllarında yapılan olimpiyatlara az sayıda sporcuyla katılmalarına karşın 5 madalya aldıklarını söyledi.

Londra'da yapılan 2012 olimpiyatlarına 3 sporcuyla katıldıklarını ve Servet Tazegül ile altın, Nur Tatar'la da gümüş madalya kazandıklarını hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Bu başarı çok önemlidir. Bunun devamı için çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Antalya'daki bu tür organizasyonlar bunun için çok önemli. Çünkü olimpiyat için puan veriyor. Aynı zamanda gençler müsabakalarda tecrübelerini artırarak ileride başarılı olacaklar. Onun için bu şampiyonalar önemli. İnşallah 2012'de olduğu gibi 2016'da da başarımızı devam ettireceğiz."

"Şampiyonlar sadece antrenmanla değil, uluslararası müsabakalarda yetişir" ifadesini kullanan Şahin, katılınan müsabakanın fazlalığının tecrübenin artması ve zirveye varış noktasında engelsiz gidişi hazırladığını vurguladı.

Türk tekvandosunun lisanslı sporcu bakımından 300 binlere, aktif sporcu açısından da 60 bine ulaştığına dikkati çeken Şahin, "Altyapıyı daha da güçlendirmek, imkanları çoğaltıp bu başarının devamını sağlamak istiyoruz. Tekvando Federasyonu yönetim kurulu, teknik ve hakem kurullarıyla organize olmuş, kurumsallaşmış bir yapıda. İnşallah gelecekte Avrupa, dünya, olimpiyat gibi uluslararası şampiyonalarda madalya almaya devam edeceğiz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA / Spor

Metin Şahin Antalya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title