Haberler

Çocukları Ölmesin Diye Kanlarıyla Besliyorlar

Güncelleme:

IŞİD'den kaçan ve Sincar Dağı'nda ölümle burun buruna gelen binlerce Ezidi, yaşam savaşı veriyor.

Açlık ve susuzlukla boğuşan Ezidi anne-babalar, hayatta kalmaları için ellerini kesip kanlarını çocuklarına içiriyor. Genç kızlarsa IŞİD tecavüzüne uğramamak için intiharı seçiyor.

BEBEKLERİN DRAMI YÜREK BURKUYOR

IŞİD’in saldırılarından kaçan Ezidiler arasındaki bebeklerin dramı yürek yakıyor. Adı Cennat.. Irak’ın Sincar bölgesinde yaşıyordu.. Daha 55 günlük... Musul’un IŞİD’in eline geçtiği günlerde doğdu. Annesiyle önce Sincar Dağı’na, sonra Erbil’e doğru göç yollarına düştü. Ailesiyle birlikte binlerce Ezidi’yle Erbil’deki boş inşaatlara sığındı. Annesi mamaya, temizlik malzemesine, yiyecek ekmeğe muhtaç olduklarını anlattı.

"8 GÜNLÜK BEBEK SEBZE KASASINDA TAŞINIYOR"

Ferman bebek ise henüz 8 günlük... IŞİD Sincar’a (Şengal) girdiğinde o daha annesinin karnındaydı. Annesi hem hendi canını hem de onun canını kurtarmak için binlerce Ezidi gibi Sincar Dağı’na sığındı. Çünkü IŞİD, din değiştirmeyen Ezidiler için ölüm fermanı çıkarmıştı. Sıcak, açlık ve susuzluğun adı olan Şengal’de dünyaya gelen bebeğe, ‘Ferman’ adı verildi. Bir beşiği bile olmayan ve henüz 8 günlük olan Ferman bebek, bir sebze kasasında taşınıyor. Şengal Dağı’ndan annesiyle birlikte kurtarılan Ferman bebek, Suriye’deki Rojava bölgesine götürüldü. Türkiye sınırındaki Ezidi sayısınınsa 20 bini bulduğu öğrenildi.

OĞLUNDAN ÖLÜMÜNÜ İSTEDİ

Sincar Dağı’nda, yaşlı olduğu için yürüyemeyen bir kadının IŞİD’in eline geçmemek için oğlundan kendisini öldürmesini istediği, oğlunun da bu isteği yerine getirdiği ileri sürüldü.

EZİDİLER SÜRYANİLERLE MİDYAT'A YERLEŞTİRİLECEK

Türkiye’ye kaçan Ezidilerin sayısı 2 bine yaklaştı. Silopi’ye giden Ezidilerin bir bölümü, AFAD tarafından inşa edilen konutlara yerleştirildi. Cizre’ye giden Ezidiler de belediyeye ait yerlerde konaklıyor. Sınırda bekleyen 7 bine yakın Ezidi’nin bir bölümünün, ilk etapta Süryaniler için kurulan Midyat’taki bin 500 kişilik kampa yerleştirilmesi planlanıyor. Irak sınırları içinde Ezidi ve Türkmen mülteciler için 2 kamp kurulacağı öğrenildi. Ezidilerin ihtiyaçlarının karşılanması için gelecek hafta 4 insani yardım TIR’ı Kuzey Irak’a gönderilecek. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Erbil Musul Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (40)

YALAYN!:

ÇOCUKLARA KAN İÇİRİRLERSE O ÇOCUK VE SOYUNDAN GELENLER KANA SUSAMIŞ HALDE MÜSLÜMANLARIN KANINI İÇMEYE YEMİN EDERLER. BEN İNANMIYORUM. YEZİDİLER YALANCIDIR. ABD ASKERLERİ ONLARIN BU DUYGU SÖMÜRÜLERİNİ YALANLADI.

4
21
yanıtYanıtla
mehmetmht@hotmail.com:

Sende onların düştüğü duruma düşersin inşallah

yanıt0
yanıt0
yalan diyenlere cevap:

acı duyabiliyorsan canlısın, başkasının acısını da duyabiliyorsan insansın....

24
0
yanıtYanıtla
TOPÇU:

YALAAAAAAAANN KOCAMAN BİR YALAAANNNNNNNNN

3
21
yanıtYanıtla
Adınız Yazıncronick:

yezidiler 72 kere soykırıma uğramış haksızlıklar içinde yaşamış ve daha kötüsü günümüzde bu yapılan soykırıma bırak sessiz kalmayı göz yumuyorsunuz bu vicdansızlık gidin biraz utanın , insan olun

19
2
yanıtYanıtla
Hasan:

Ve bunları yapanlar Müslüman olduğunu iddia eden caniler.

21
0
yanıtYanıtla
yarabimmmm:

allahım sen yardım et yarabbim...

19
1
yanıtYanıtla
MMMM:

Allah herşeyi bilen yaptığını sağlam yapan yaptığında bir hikmet bulunandır.

19
1
yanıtYanıtla
hakan niğde:

yalana bak.şimdide yezidi hayranlıgı moda.tamam belki kaçıyorlar,kan felan içen yok.

8
11
yanıtYanıtla
Akıllı Olun:

İŞİD i hala haklı bulup, bu durumu normal yada doğru yapıldığını düşünen tüm insanlara ALLAH aynısını yaşatsın. Doğru düşünemeyen insan en acımasız yaratıktır. Eğer daha önce bir hiristiyan yada yahudi, ''islam böyle bişeydir'' demiş olsaydı, eminim bugün İŞİD i destekleyenler ilk karşı çıkardı. Allah sizi afetmeyecek katil herifler.

18
1
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title