Haberler

Çocukları Klasik Müzikle Buluşturan Proje

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devlet Konservatuvarı'nca, klasik müziği ilkokul ve ortaokul öğrencilerine sevdirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında ilk klasik müzik konseri Teoman Papila Ortaokulu'nda verildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devlet Konservatuvarı'nca, klasik müziği ilkokul ve ortaokul öğrencilerine sevdirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında ilk klasik müzik konseri Teoman Papila Ortaokulu'nda verildi.

BEÜ ile Valilik arasında imzalanan protokol ile başlatılan 'Zonguldaklı Çocuklar Klasik Müzikle Buluşuyor' projesi kapsamında BEÜ Devlet Konservatuvarı'ndan 11 öğretim üyesi ve görevlisi, her ay 14 ilkokul ve ortaokulda klasik müzik konseri verecek. BEÜ Devlet Konservatuvarı, ilk konserini dün akşam Teoman Papila Ortaokulu'nda verdi. Okulun konferans salonundaki konsere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan öğretim görevlileri, viyolonsel, keman, piyano, kontrbas, yan flüt gibi enstrümanları hakkında da öğrencilere bilgi verdi. Salonu tamamen dolduran öğrenciler, konseri ilgiyle izledi. Öğrenciler, konser sonunda öğretim görevlilerini ayakta alkışladı.

BEÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı öğretim görevlisi Onur Çuhacı, amaçlarının klasik müziği çocuklara sevdirerek yetenekli öğrencileri müziğe yönlendirmek olduğunu söyledi. Çuhacı, ilk konserlerinde gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirten Çuhacı, şöyle konuştu:

"Öğrencilerin canlı olarak bizi izlemesini istiyoruz. Her 100 çocuktan belki bir ikisinin bu konserlerle müziğe ilgi duyup yanımıza gelmesi önemli. Bu konuda okullardaki müzik öğretmenlerine de çok iş düşüyor. Yetenekli öğrencileri bizlere gönderirlerse projemiz amacına ulaşmış olacak. En büyük amacımız çocuklara klasik müziği, evrensel sanat müziğini sevdirmek ve sunmak."

- Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Teoman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title