Haberler

Çocukları Kaçırılan Diyarbakırlı Anneler Meclis'te CHP'yi Ziyaret Etti

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, çocukları kaçırıldığı için eylem yapan Diyarbakırlı anneleri kabul etti.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, çocukları kaçırıldığı için eylem yapan Diyarbakırlı anneleri kabul etti. Hamzaçebi, "Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için bir yasal çerçeve gerekiyor yani TBMM'nin bu konuda karar alması gerekiyor" dedi.

Çocukları kaçırıldığı için eylem yapan Diyarbakırlı anneler TBMM'de CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'yi ziyaret etti.

-GÖZYAŞLARI İÇİNDE KONUŞTULAR, ÇOCUKLARINI İSTEDİLER-

Çocuklarının fotoğraflarını ellerinde tutan anneler, gözyaşları içinde şöyle dediler:

"Annelerin hatırı için bir çözüm üretin, bize evlatlarımızı verin. Bu çocukların hayatları size bağlı. Biz çocuklarımızı yanımızda istiyoruz. Bunlar çok küçük, ölmeyi hak etmiyorlar. Yüreğimizdeki ateşi söndürün. Yaş gözetimi yapılmasın, çocuklarımızı bize geri verin. 40 gündür eylemdeyiz. Ellerinizden öpüyoruz, ne olursunuz, lütfen yüreğimizdeki ateşi söndürün, çocuklarımızı bize kavuşturun. Bu hasrete dayanamıyoruz. Bütün büyüklerimizden ricaya geldik, ellerini öpüyoruz, ayaklarınızı öpüyoruz lütfen bu derdimize bir çözüm bulsunlar."

-HAMZAÇEBİ, KOMİSYON KURULMASINI İSTEDİ-

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de, bir anne için hayattaki en kıymetli varlığın evladı olduğunu belirterek, "Bundan daha kıymetli bir şey olamaz" dedi.

Hamzaçebi şöyle devam etti:

"Çocukların ellerinde silah değil, kalem olsun, kitap olsun. Anneler acı çekmesin, çocuklar acı çekmesin. Barış içinde demokratik yollardan çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Çözüm buradan geçiyor. Burada şöyle bir problem var. Çözüm sürecini hükümet yürütüyor. Ancak çözüm sürecinin başarıya ulaşması için bir yasal çerçeve gerekiyor. Yani TBMM'nin bu konuda karar alması gerekiyor. Çözüm süreci bir hükümet meselesi olmaktan çıkıp parlamentonun, TBMM'nin meselesi olduğu anda sorunun çözümü konusunda çok ciddi bir adımı atmış olacağız. Biz bu sorunu çözmek için TBMM'nin bu soruna, Kürt sorununa el atması gerektiği kanaatindeyiz. TBMM'de Anayasa Uzlaşma Komisyonu gibi tüm siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulması gerektiğini öteden beri savunuyoruz. Tüm siyasi partiler nasıl anayasa konusunda bir araya gelmişse Kürt sorunu konusunda da terör sorunu konusunda da bir araya gelip çözüm üretebilir. Parlamento bu işe el koyduğunda inanın sorun çok daha normal bir şekilde tartışılacaktır ve Türkiye bu sorunu çözme konusunda çok önemli bir adım atmış olacaktır. CHP olarak bu sorununun TBMM'de çözülmesi konusunda adım atılması gerektiğine inanıyoruz. Biz bu mücadelenizde sizin yanınızdayız."

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Akif Hamzaçebi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title