Haberler

Akrabasının Çocuklarını Dövdükten Sonra Kuyuya Atan Kadına Müebbet

Güncelleme:

Kayseri'de eski kayın biraderinin 2 çocuğunu dövdükten sonra çuvala koyup kuyuya atan ve bir çocuğun ölümüne sebep olan kadına, ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası verildi.

Kayseri'de eski kayın biraderinin 2 çocuğunu dövdükten sonra çuvala koyup kuyuya atan ve bir çocuğun ölümüne sebep olmak suçundan tutuklu yargılanan kadına, 10 yaşındaki erkek çocuğunu öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yaşındaki kız çocuğunu öldürmeye teşebbüsten ise 20 yıl hapis cezası verildi.

BAKANLIK DA DAVAYA MÜDAHİL

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Rukiye T.(28) Nevşehir Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Ölen 10 yaşındaki Mehmet Ali T.'nin babası Kamil T.(35), annesi Elif T.(28) ve avukatlar duruşma salonunda hazır bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da davaya müdahil olarak duruşmaya katıldı.

Önceki celse akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen sanık Rukiye T. (28)'nin akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor geldiği öğrenildi.

Mahkemede karar verileceği uyarısı ile son sözü sorulan sanık Rukiye T., "Bir diyeceğim yok. İsteyerek ve bilerek yapmadım. Bu yaptığım eylemden dolayı çok pişmanım." dedi.


MİNİK KIZ 'ÖLÜ TAKLİDİ YAPARAK KURTULDUM' DEMİŞTİ

Kuyuya atıldıktan sonra yaralı kurtulan 7 yaşındaki E.T. ilk duruşmadaki pedagog eşliğindeki ifadesinde yaşadığı dehşeti şu sözlerle anlatmıştı:

"Ağabeyim Mehmet Ali ile bakkaldan eve doğru gidiyorduk. O sanık kadın bizi çağırdı, evine girdik. Odaya girdik, bizim boynumuza ip bağladı, bize bağırdı. Ağabeyimin kafası sedire çarptı. Beni boğarken ben de ölü taklidi yaptım. Bize galiba uyuşturucu iğne vurdu. Ayrı ayrı çuvala koyup bizi kuyuya atmış. Ben çuvalda sürüklendiğimi hatırlıyorum."

SANIĞA EN AĞIR CEZA VERİLDİ

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanığa 10 yaşındaki erkek çocuğunu öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yaşındaki kız çocuğunu öldürmeye teşebbüsten ise 20 yıl hapis cezası verdi. Sanığa herhangi bir indirim maddesi uygulamayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Karar sonrası çocukların yakınları adliye koridorlarında gözyaşlarına boğuldu.


"BAKANLIK'TAN PSİKOLOJİK DESTEK İSTİYORUZ"

Çocukların babası Kamil T. ise duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan psikolojik destek istiyoruz. Çocuğumuz geri gelmeyecek ama bu karar acımızı bir nebze de olsa hafifletti. Küçük kızım halen psikolojik olarak düzelmedi. Ailece bu psikolojiden kurtulamadık" dedi.

15 Ağustos 2016 tarihinde Tomarza ilçesine bağlı Pusatlı Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Rukiye T., eski eşinden boşanmasından sorumlu tuttuğu eltisinin çocukları olan Mehmet Ali ve E.T.'yi evinin bahçesine aldıktan sonra dövdü. İki kardeşi ayrı ayrı çuvala koyan Rukiye T., kardeşleri evin bahçesinde bulunan kuyuya attı. Jandarma ekiplerinin yaptığı aramalar sonrasında kuyuda bulunan kardeşlerden Mehmet Ali T. hayatını kaybetmiş, E.T. ise ağır yaralı olarak bulunmuştu. Olay sonrasında zanlı Rukiye T. jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bakırköy İstanbul Nevşehir Kayseri 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title