Haberler

Çocuklardan Dünya Barışına Katkı

İzmir'in Bergama İlçesi'nde 20'ncisi düzenlenen Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği kapsamında yurt dışından gelen çocukların ilçede konuk edildi.

İzmir'in Bergama İlçesi'nde 20'ncisi düzenlenen Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği kapsamında yurt dışından gelen çocukların ilçede konuk edildi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, etkinliğin dünya barışı adına büyük önem taşıdığını söyledi.

Bergama Belediyesi'nin bu yıl 20'incisini düzenlediği Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği kardeş kentlerden gelen çocukların da katıldığı veda gösterileri ve Bergama Belediyesi Çocuk Korosu konseri ile sona erdi. Bu yıl 'Sev Kardeşim' temasıyla yapılan şenlik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramı kutlamalarıyla birleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan gösterilere CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, Meclis Üyeleri, Makedonya Rosomon Belediye Meclis Üyesi Risto Josev, Romanya Piatra Neamnt Meclis Üyesi Ion Lulian Trapiel, delegasyon görevlisi Dragos Aprofiri ve vatandaşlar katıldı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; Bergama Çocuk Şenliği için dışarıdan gelen konuklara evlerini açan, onları kendi çocukları gibi üç, dört gün ağırlayan tüm hemşerilerine teşekkür ederek "Önümüzdeki yıllarda da yine burada dostlarımız ve konuklarımız olacak. Çok önemli 'Dostluk ve Barış Projesi' bu. Çünkü farklı kültürlerden, farklı ülkelerden, farklı dillerden gelen çocuklar burada aynı evde kardeş gibi yaşıyor, aynı sofraya oturuyor, beraber oynuyor. ve belki de bugün dünya barışı için en çok ihtiyacımız olan şeyi yapıyorlar" dedi.

Gösterilerde geceye üç ayrı ekiple katılan Bergama Ali Rıza Eroğlu İlkokulu'nun hazırladığı ve Türkiye'nin 7 bölgesinden seçilen yöresel oyunlar büyük alkış aldı. Bergama'nın kardeş kentleri olan Romanya Pietra Neamt ve Makedonya'nın Rosoman kentlerinden gelen ekipler de yöresel halk oyunlarını sergiledi. Gecenin sonunda ise Koro Şefi Derya Çakı yönetimindeki Bergama Belediye Çocuk Korosu birbirinden güzel şarkılarla izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, gecenin son şarkısı olan 'Bir Başkadır Benim Memleketim' şarkısını sahnede çocuklarla beraber söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Gönenç Makedonya Bergama İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title