Haberler

Çocuklarda Matematik Fobisi Oyunlarla Aşılıyor

Matematiğin resim, müzik ve dil gibi bir sanat olduğu belirtildi.

Matematiğin resim, müzik ve dil gibi bir sanat olduğu belirtildi.

Matematik oyunlarını kurgulayan Kamil Kuran ve Murat Akgün adlı matematik öğretmenleri, matematiği tanımlamanın birkaç cümle ile yeterli olmadığını belirterek, matematiğin resim, müzik ve dil gibi bir sanat olduğunu söylediler. Doğanın matematik dilinde yazıldığına dikkat çeken Kamil Kuran, "Çocukların doğayı keşfedebilmesi için bile matematiğe ihtiyacı var. Bu kadar zevkli konuların öğrencilerimiz açısından da ilgi çekici olması için çalıştık. Matematik derslerinde, öğrenciler eğlendiği zaman, öğrenme ve motivasyon artar. Matematik Oyunları Seti, en ilgisiz, en zor ve en az güdülü görünen öğrencileri bile derse katabilecek özelliğe sahiptir. Öğretmenlerin "oyunla öğretimden" mutlaka yararlanması gerekir. Bu noktada matematik öğretmenlerine düşen görev öğrencilere matematiği sevdirerek öğretmektir. Matematik Oyunları Seti öğrencilerin motivasyonunu oluşturarak, konuların kavranmasını pekiştirilmesini sağlayacaktır" dedi.

Başakşehir'de bulunan Fatih Koleji Orta Okul Müdürü Muhammet Polat, öğrencilerinin matematik oyunlarıyla dersi daha çok sevdiklerini belirterek şunları söyledi: "Bu yaş grubu öğrencilerde soyut şeyleri algılamada zorlanıyorlar. Amacımız bunu somutlaştırmak. Çocuklar bu etkinliklerle matematik dersini somutlaştırmış oluyorlar. Hepimiz okul hayatımızda yaşamışızdır, hepimiz için matematik bir handikaptır. Ama biz bu oyunlar sayesinde bu problemi aşmış olduk. Ayrıca önümüzde bir tatil dönemi var. Bu dönemlerde çocuklar vakitlerini boşuna geçirmemek için bir taraftan öğrenerek, bir taraftan da eğlenmelerini sağlıyoruz."

MATEMATİĞİ SEVDİK

Matematik oyunları sayesinde grup çalışmasını da öğrendiğini anlatan 8. sınıf öğrencisi Beyza Nur Usta, "Daha önce öğrendiklerimizle şimdi öğrendiğimiz pekişmiş oldu. Ayrıca, matematik oyunları grup çalışması sağlıyor" diye konuştu.

8 sınıf öğrencisi Elif İlter ise, matematiği sevdiklerini belirterek "Matematik açısından düşünce yapımız gelişti. Matematik daha eğlenceli hale geldi. Matematik bazı çocuklar için bir kabustu. Bu oyun sayesinde çocuklar matematiği daha çok sevmeye başladı" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title