Haberler

Çocuklara Çevre Bilinci Tiyatro ile Aşılandı

Elazığ Belediyesi’nin katkılarıyla sahne alan Bosh Çevre Çocuk Tiyatrosu ’La Fonten Orman Mahkemesinde’ adlı müzikli çocuk oyunu Elazığ’da çocuklarla buluştu.

Elazığ Belediyesi'nin katkılarıyla sahne alan Bosh Çevre Çocuk Tiyatrosu 'La Fonten Orman Mahkemesinde' adlı müzikli çocuk oyunu Elazığ'da çocuklarla buluştu.

2008 yılından bu yana sosyal proje kapsamında çocuklara ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çevre bilinci ve doğa sevgisi aşılayan 'La Fonten Orman Mahkemesinde' adlı oyunu ile çocuklara keyifli anlar yaşattı. Belediye Kültür Merkezi'nde ücretsiz bir şekilde sergilen oyunla gelecek nesilleri bilinçlendirip, onlara çevre bilinci, hayvan sevgisi aşılanmaya çalışılıyor. Yalvaç Ural'ın kaleme aldığı oyunun yönetmenliğini Kerem Alışık yapıyor ve oyunda 8 karakter sergileniyor. 7 senedir sosyal sorumluluk projesi kapsamında 65'ten fazla ili dolaştıklarını belirten Yönetmen Yardımcısı Yavuz Aytekin, "Tüm illerde ücretsiz bir şekilde çocuklara çevre bilincini, hayvan sevgisini aşılamaya çalıştık. Şimdiye kadar aldığımız tepkiler gayet olumluydu. Çocuklar hatta veliler bile bu oyuna oldukça olumlu tepkiler verdi. Oyun sonrasında çocuklarla sahne üzerinde fotoğraf çektirip küçükte olsa onlara bir hatıra bırakıyoruz. Tabi ki oyun sonrasında çevre ile alakalı boyama kitaplarımızı da dağıtıyoruz. Çocuklar boyama kitaplarıyla hem yaratıcılığını geliştirmiş oluyor hem de oyundan edindikleri çevre bilinciyle hayvanların renklerini şekillerini belirlemiş oluyor" dedi.

Oyun hakkında bilgi veren Aytekin, "Oyunumuz çevre ve hayvan sevgisini anlatıyor. Oyunumuzda La Fonten ile birlikte 8 tane karakter var. Oyundaki tek insan olan La Fonten karekteri hayvanları duyabiliyor. Hayvanlar oyun içerisinde ormanın tahribatını anlatıyor. Küresel ısınma yüzünden ormanın eski havasında olmadığını, yeşilin eski yeşil olmadığını ve çiçeklerin solduğundan bahsediyor. Bunun düzeltmenin tek yolunun da La Fonten'in ormana getirilmesi olduğunu düşünüyorlar. Hayvanlar şehre gidip La Fonten'i alıp ormana getiriyor. La Fonten durumu fark ettikten sonra gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakabilmek için çevreyi, hayvanları korumak, çöpleri yere atmamak gibi yeni masallar yazmaya başlıyor" şeklinde konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Elazığ Bosch Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title