Haberler

Çocuklara Cami Sevgisini Aşılayan İmam

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki İsmail Efendi Camii İmamı Fikret Günay, çocukların cami ile irtibatlarını kesmemeleri için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

İlçenin Orta Mahallesi'nde bulunan İsmail Efendi Camisi'nin imamı Fikret Günay, resim yarışmasının yanı sıra düzenlediği farklı etkinliklerle çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutup cami sevgisini aşılıyor. Öğrenciler Kur'an-ı Kerim, ilahi, hadis, şiir ve peygamberimizin hayatı ile ilgili konuları kurs sonunda sergiledi. Kurs sonunda düzenlenen ödül töreninde İlçe Müftüsü Sait Dizen tarafından öğrencilere futbol topu ve markalı kol saatleri hediye edildi.

Cami İmamı Fikret Günay, öğrencilere dini bilgilerinin yanı sıra farklı etkinlikler düzenleyerek camileri sevdirmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimize dini eğitimlerinin yanı sıra sosyal aktiviteler düzenleyerek onlara camiyi sevdirmeye çalıştık. Çocuklarımız artık cami portresini sıkıcı değil eğlendirici sosyal etkinliklerle kucaklayıcı olmalarını istiyorlar. Çocukların dünyasına misafir olmak istiyorsak onlara kendi dünyalarındaki hediyeleri vermemiz gerekmektedir. Bu kapsamda bizde camilerimizde eğlendirici ve sosyal etkinlikler düzenleyerek çocuklarımıza cami sevgisini kazandırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimize verdiğimiz dini bilgilerin yanı sıra resim yarışması düzenledik ve yarışma sonucunda öğrencilerimizi çeşitli hediyelerle ödüllendirdik. Buradaki amacımız çocuklarımızın dünyasına misafir olarak onlara verdiğimiz önemi göstermeye çalıştık. Yıllardır çocuklarımızı hediyelerden mahrum etmedik. Anne ve babalar olarak çocuklarımızı peygamber sevgisinden ve camilerden mahrum etmemeliyiz ve çocuklarımıza hediyeler vermeyi ihmal etmemeliyiz. Camiye gelen bu çocuklarımıza özellikle camiyi sevdirmek için onları tebessümle, şefkatle karşılamalı ve sevgiyle, merhametle davranışlarda bulunmalıyız" dedi.

Düzenlenen etkinlikleri yerinde gören Adilcevaz Müftüsü Sait Dizen ise, yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu belirterek, cami imamı Fikret Günay'a teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adilcevaz Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title