Haberler

Çocuklara "Bisiklet Kullanma Belgesi"

Burhaniye'de bin 600 ilkokul öğrencisine, teorik ve pratik eğitimlerin ardından "bisiklet kullanma belgesi" verildi.

Burhaniye ilçesinde bin 600 ilkokul öğrencisine, 10 günlük teorik ve pratik eğitimlerin ardından sembolik olarak "bisiklet kullanma belgesi" verildi.

Burhaniye Kaymakamlığı, İlçe Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aktif, Sosyal Tüm Engelliler Derneği tarafından organize edilen çalışma kapsamında çocuklar, güvenli bisiklet kullanımına ilişkin eğitim aldı.

Trafik ve toplum destekli polislerin yanı sıra öğretmenlerin verdiği eğitimlerde temel trafik konusunda bilgilendirilen ilkokul öğrencileri, daha sonra yazılı bir sınava tabi tutuldu. Yazılı sınavda başarılı olan öğrenciler ise düzenlenen pratik bisiklet kullanma eğitimlerine ve sınavına tabi tutularak "bisiklet kullanma belgesi" almaya hak kazandı.

Aktif Sosyal Tüm Engelliler Derneği Başkanı Namık Tuncel, Burhaniye'de başlattıkları bu projeyi önümüzdeki günlerde İzmir, Çanakkale ve Bursa'da gerçekleştireceklerini ifade etti.

Çalışmanın 10 gün sürdüğünü dile getiren Tuncel, "İlk olarak öğrencilere teorik ve pratik eğitimler veriliyor. Düzenlenen sınavlarda başarılı olan öğrenciler, belgelerini alıyor. Bu projeyle amacımız trafiğin en zayıf halkası olan bisikletleri kullanan çocuklarımızı bilinçlendirmek. Ülkemizde engellilerin en büyük nedenlerinden bir tanesi trafik kazaları. Her yıl binlerce çocuğumuz bisikletleriyle, eğitimle önlenebilecek nedenlerden kazalara karışıyor" dedi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Burhaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title