Haberler

Çocuklar Uçurtma Uçurdu, Büyükler Piknik Yaptı

Aliağa ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çaltılıdere Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Aliağa ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çaltılıdere Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Çaltılıdere Mahallesi havuzbaşı piknik alanında gerçekleştirilen uçurtma şenliğine Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güzel havanın tadını çıkartan katılımcılar, unutamayacakları bir gün geçirdi. Gün boyu devam eden etkinlikte, Aliağa ve çevre ilçelerden gelen doğaseverler gökyüzünde 200 adet uçurtma uçurarak, rengarenk uçurtmalarla Çaltılıdere semalarını süsledi.

Etkinlikte Çaltılıdere Mahalle Muhtarlığı tarafından misafirlere etli nohut, pilav, turşu, lokma dağıtıldı. Yoğun katılımın olduğu piknik ve uçurtma şenliğinde uçurtma yarışmasında birinci Deniz Erdem, ikinci Emirhan Karalı, üçüncü Zümre Ada Arslan ve dördüncü Uğur Cemin'e plaket verildi.

"BU ŞENLİĞİ YARINLARIMIZA AKTARMAK İSTİYORUZ"

Şenliği 7 'den 70' e herkesin büyük bir mutluluk içerisinde geçirdiğini belirten Çaltılıdere Mahalle Muhtarı Selahattin Yıldız, "Çaltılıdere Mahallesi'nin tanıtımına katkı sunmak amacı ile her yıl geleneksel olarak her sene mayıs ayının son haftasında orta dereceli okullarla birlikte uçurtma şenliği düzenliyoruz. Halkımızın kaynaşmasını da sağlayan bu şenlikte misafirlerimize hayır amacıyla yemek ikramında bulunduk. Bundan sonraki yıllarda da bu şenliğimizi devam ettireceğiz. Artık geleneksel hale gelen bu şenliğimizi gelecek nesillere aktarmak istiyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aliağa Belediyesi Yaşar Akbulut Serkan Acar AK Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title