Haberler

Çocuklar Toprakla Buluştu

İnönü ilkokulu öğrencileri fidan ve çiçekleri toprakla buluşturdu.

İnönü ilkokulu öğrencileri fidan ve çiçekleri toprakla buluşturdu.

Ardahan İl Tarım Müdürlüğünün 11 Haziran Toprak Bayramı dolayısıyla düzenlediği çiçek ve ağaç dikim etkinliği Karagöl Mahallesindeki Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde gerçekleşti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Tanı, İl Milli Eğitim Müdürü T. Fikret Eteker, Milli Eğitim Şube Müdürlerinin de katıldığı ve küçüklere doğa sevgisi ve çevreyi koruma duyarlılığı aşılamayı amaçlayan etkinlikte minik öğrenciler, çiçek ve fidanları toprakla buluşturdular.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Tanı, Çocukların toprağın şevkatli kucağında mutlu bir şekilde çiçek ve ağaç ektiklerini söyleyerek şunları kaydetti;

"Bugün toprak bayramı münasebetiyle ilköğretim okulu öğrencilerimizle birlikte toprak bayramını burada çiçek ve ağaç dikimi yaparak kutluyoruz. Çocuklar gördüğünüz gibi cıvıl cıvıl, toprağın şevkatli kucağında mutlu bir şekilde çiçek ve ağaç ekiyorlar. Bizim anlayışımıza göre insanoğlu yaratılıştan ölüme kadar toprakla hiçbir şekilde irtibatını kesemez. Zaten topraksız hayat ta düşünülmediği için toprak bilincini bütün topluma çok dikkatli bir şekilde aktarmamız lazım. Çünkü toprak olmadı mı hayatta olmuyor. Gördüğünüz gibi çocuklarımız toprakla iç içe olmaktan çok mutlular. Bu da bizlere huzur ve mutluluk veriyor."

İnönü İlkokulu 3-A sınıfı öğrencisi Sude Naz ise, Çevre bizim her şeyimizdir, Çevre bizim kalbimizin içindedir diyerek şöyle devam etti; "Çevre bizim her şeyimiz, çevre olmazsa biz asla yaşayamayız. Çevre bizim dostumuz olmalı, çevreye ve doğaya baktığımız da, doğa da bize bakar., Çevre bizim kalbimizin içindedir. İnsanlar hiç çevreyi sevmiyor ve ben de onlara çok kötü kızıyorum. Bence onları uyarmalıyız."

Program sonrası minik öğrencilere ikramda bulunuldu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fikret Eteker Mustafa Tanı Karagöl Ardahan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title