Haberler

Çocuklar 'Selesepet Topkandil Şenliği'nde Eğlendi

Samsun’un Bafra ilçesinde “Selesepet Topkandil Şenlikleri” için kutlama yapıldı.

Samsun'un Bafra ilçesinde "Selesepet Topkandil Şenlikleri" için kutlama yapıldı. Şenliklerde çocuklar gönüllerince doyasıya eğlendi.

600 yıllık bir gelenek olan ve Ramazan ayının 14'nü 15'ine bağlayan gece düzenlenen Selesepet Topkandil Şenlikleri için muhteşem bir kutlama yapıldı. Şenliklerde çocuklar gönüllerince eğlendi. İlk olarak iftardan sonra çocuklar, Bafra Belediyesi'nin ücretsiz dağıttığı sele sepet top kandillerini yakarak aileleri ile birlikte Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in evine giderek "Selesepet Topkandil, Aç kapıyı biz geldik, Ayda yılda bir kere şeker yemeye geldik" şeklinde maniler söylediler. Çocukları kapıda karşılayan Başkan Şahin ve eşi Şükrüye Şahin mani söyleyen çocuklara şeker ve bahşiş dağıttı. Gençlik Merkezi önünde toplanan vatandaşlar, Atatürk Bulvarı'nda fener alayı eşliğinde Bafra Yeni Kent Meydanı'na maniler eşliğinde yürüdüler.

Bafra'da 6 asırdır düzenlenen kutlamalarla ilgili Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada Selesepet Topkandil Şenlikleri'nin bir tek Bafra'da kutlandığını söyledi. Şahin, "Geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan Sele Sepet Şenlikleri, kültürümüzün en önemli unsurlarından biridir. Baframızda yıllardır aslına uygun kutlanmaktan uzaklaşılmış bir geleneğimiz var. Hıdırellez şenliklerimiz nasıl kutlanılıyorsa Selespet Topkandil Şenliklerimizde aynı şekilde yapılıyordu. Yıllar önce yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle bu şenliklerimizin kutlama şekli değişti. Bu değerimize sahip çıkma adına geçen yıl başlattığımız ve bu yıl devan ettiğimiz okullarımızı ziyaret ederek öğretmenlerimize, çocuklarımıza Selesepet Topkandil'i anlatmaya çalıştık. Milli eğitim müdürümüz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler bu olaya sahip çıktığında o zaman aslına uygun bir şekilde yaşatılacaktır" dedi.

Başkan Şahin'in konuşmasının ardından meydanı dolduran kalabalık, çocukları ile birlikte Karagöz ve Hacivat, müzikal kuklalar, Nasrettin Hoca, Keloğlan, sevimli kahramanlar, İbişle Harika oyun şarkıları ile neşeli dakikalar geçirirken canlandırılan karakterlerle de bol bol fotoğraf çektirdiler. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zihni Şahin Samsun Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title