Haberler

Çocuklar Paraşütleri Açın İnişe Geçiyoruz!

Güncelleme:

Amerika'da başlayan ve dünya çapında 150'den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids (EFK) eğitimlerine devam ediyor.

Engineering For Kids atölye çalışması ile Oyuncak Müzesi'nde

Bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği kullanarak çözüm ortaya koymaya teşvik eden EFK, Oyuncak Müzesi'nde gerçekleştireceği atölye çalışmasıyla çocuklarla buluşuyor. Uzay ve Havacılık Mühendisliği kapsamında 31 Temmuz 2016 Pazar Günü saat 11:00 - 12:00 saatleri arasında Oyuncak Müzesi'nde gerçekleşecek eğitimde, 7-11 yaş arası çocuklar bir paraşüt tasarlayıp yapılandıracaklar. Yaptıkları paraşütü test ederek onun zarar görmeden yere inebilmesini sağlayacaklar.

Amerika'da açıldığı 2009 yılından itibaren dünya çapında 150'den fazla noktada binlerce çocuğa ulaşan Engineering For Kids (EFK), çocukları doğuştan mühendis olarak kabul ederek zihinsel ve bilişsel gelişimlerini bu doğrultuda geliştirmeyi amaçlıyor. EFK'da eğitimler, hafta içi sınıflarının yanı sıra hafta sonu workshoplarıyla da devam ediyor. Workshop eğitimini bu kez Oyuncak Müzesi'ne taşıyan EFK, 31 Temmuz günü düzenlenecek atölye çalışmasıyla çocuklara yaparak öğrenme ve "neden" sorusunu deneysel yönden yanıtlayabilme fırsatı sunacak.

EFK'da verilen Uzay ve Havacılık Mühendisliği eğitimi kapsamında yapılacak workshop, 7-11 yaş arası çocuklar için saat 11:00'da gerçekleştirilecek. Oyuncak Müzesi'ndeki workshopta çocuklar kendi paraşütlerini tasarlayarak kullanma heyecanını yaşayacak. Çocuklar aynı zamanda havanın kaldırma kuvvetini, sürtünme etkisini ve paraşütün çalışma prensiplerini uygulamalı olarak öğrenmiş olacak.

STEM METODU İLE EĞİTİM

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin İngilizce karşılıklarının kısaltılmış hali olan STEM, öğrencileri problem çözmede bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği uygulamaya teşvik ediyor. STEM metodu ile öğrenciler temel bilgilerini geliştirirken, okul, toplum ve gerçek yaşama ilişkin konu ve sorunlar arasında bağlantı kurabiliyorlar. STEM metodunu uygulayan EFK, öğretmen merkezli sınıf yerine problem çözme, keşif ve araştırmayla öğrenme merkezli bir sınıfta çocuklara yaparak öğrenme fırsatı sunuyor. Yapılan deneyler ve uygulamalar sayesinde çocuklar hem el becerilerini ve düşünce tarzını geliştiriyor hem de eğlenerek öğreniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title