Haberler

Çocuklar Orman Anaokullarında Doğayı Keşfediyor

ÇEVRE Eğitmeni Gaye Amus, okul öncesi öğretmenlerle birlikte 3 yaşındaki 11 çocuğun Belgrad Ormanı'ndaki eğitimlerine eşlik etti.

ÇEVRE Eğitmeni Gaye Amus, okul öncesi öğretmenlerle birlikte 3 yaşındaki 11 çocuğun Belgrad Ormanı'ndaki eğitimlerine eşlik etti. Amus, bu eğitimlerle Türkiye'de orman ana okullarının adımlarının atıldığını belirtti.

Gaye Amus, orman anaokulları ve doğa eğitimi üzerine uzmanlaşmak için 2007'de gittiği Finlandiya'da 'Finlandiya Çevre Okulu'nun ilk çevre eğitmenlerinden biri olarak mezun oldu. Finlandiya'da yaygın olan sınıf dışı eğitim ve orman anaokulları hakkında uzun süre çalışan Amus, Türkiye'de de doğada eğitim gören çocuk sayısını artırmak için kolları sıvadı. Genç eğitmen, Türkiye'deki çocuklara

her türlü hava koşulunda doğayla yeniden bağ kurduracak eğitmenlerle ormanı tanıştırdı. Okul öncesi ve ilköğretim öğretmenleri ormanda özel uygulamalı seminere katıldı.

Amus, bugüne kadar yaklaşık 50 öğretmene eğitim verdi. Gaye Amus, bugün de okul öncesi öğretmenlerle birlikte 3 yaşındaki 11 çocuğun Belgrad Ormanı'ndaki eğitimlerine eşlik etti. Oyunlar ve şarkılar eşliğinde ormana giren çocuklar 1 saat boyunca şehrin gürültüsünden uzakta doğayla iç içe kaldı. Ormanda oyunlar oynayan, koşuşturan ve çevreyi inceleyen çocuklar meyvelerini yedikten sonra da buradan ayrıldı.

"ORMAN ANAOKULLARININ ADIMLARI ATILDI"

Öğretmenlere verilecek özel eğitimin önemli olduğunu belirten Gaye Amus, "Türkiye'deki eğitimlerin sonucunda orman okulu uygulamalarına başladık. Eğitime katılan öğretmenlerimiz çocukları ormana getiriyorlar. Sınıf dışı eğitimin Türkiye'de yaygınlaşmasına ön ayak oldum. Bunun sevincini yaşıyorum. Orman anaokullarının adımları atıldı" dedi.

"EĞİTİMLERİN ÇOCUKLARIN SAĞLIĞINA KATKISI OLDUKÇA BÜYÜK"

Ormandaki eğitimin çocukların temel gelişim ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyleyen Amus, "3-6 yaş arası çocuklar için çok uygun bir eğitim. Hedefimiz aynı zamanda ilkokul çağı çocukları. Bu eğitimlerin çocukların sağlığına katkısı oldukça büyük. Duvar olmadığı için ses desibeli çok düşük oluyor; kulaklar ağrımıyor. Mikropların yayılma olasılığı ve hastalanma riski düşük. Çağımızın hastalığı obeziteye de çözüm olarak görülebilir. Aynı zamanda eğitimler her mevsimde yapılabiliyor" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Finlandiya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title