Haberler

Çocuklar NASA Teknolojisi İle Korunuyor

Güncelleme:

Türkiye'de bir ilk olarak fiziksel ve zihinsel gelişimin oldukça önemli olduğu okul öncesi dönemde çocukların daha rahat nefes alabilmeleri, mikrop ve alerjenlerden, her türlü bulaşıcı hastalıktan korunabilmeleri için ana sınıflarında NASA teknolojisi kullanılıyor.

Fiziksel ve zihinsel gelişimin oldukça önemli olduğu okul öncesi dönemde çocukların mikrop ve alerjenlerden, her türlü bulaşıcı hastalıktan korunabilmeleri, daha rahat ve sağlıklı nefes alabilmeleri için ana sınıflarında NASA teknolojisine sahip özel cihazlar kullanılıyor.

Hijyen konusunda resmi kurumlar tarafından tescillenen ve 'Beyaz Bayrak' belgesinin sahibi olan Altın Pusula Anaokulu, çocukların temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim alması hastalıklardan korunması için sınıflarını yüksek NASA teknolojisine sahip cihazlarla donattı.

KAPI GİRİŞİNDE MİKROP TARAMASI

Altın Pusula Anaokulunda, çocuklar sınıflarına girmeden önce kapı girişinde RNA ve DNA kökenli mikroplardan, alerjenlerden ve bakterilerden arındıran NASA teknolojisine sahip cihazlardan taranarak sınıflarına giriyor. Tarama işlemi, vücuda zarar vermeyen, radyasyon barındırmayan özel cihazlar ile yapılıyor. Böylelikle üstlerinde olan ya da çocukların dışarıdan taşıdıkları mikropları sınıftaki arkadaşlarına bulaştırmasının önüne de geçilmiş oluyor.

BURADA SAĞLIK EN ÖNEMLİ ETKEN

Altın Pusula Anaokulu'nda, her sınıfta nem dengesini koruyan ve bu denge bozulduğunda uyarı veren teknolojiye sahip cihazlar yer alıyor. Ayrıca hastalık oranının arttığı kış aylarında anaokulu, yılda iki kez profesyonel ekipler tarafından dezenfekte ediliyor.

AMAZON ORMANLARI HAVASI EŞLİĞİNDE EĞİTİM

NASA teknolojisinin kullanıldığı Altın Pusula Anaokulu'nun sınıflarında çocukların kendilerini Amazon Ormanları'nda hissedeceği temiz bir hava akımı ekosistemi bulunuyor. Bu sayede özellikle alerjik hastalığı ya da astım ve solunum yolu hastalıkları olan çocuklar, çok daha rahat bir şekilde nefes alarak eğitim görüyor. Çocukların sağlığını düşünen anaokulu ayrıca birçok aktivite ile de çocukların zihinsel ve bedensel olarak gelişmesi sağlanıyor. Bunlar arasında; akıl oyunları, zengin materyaller ile hazırlanmış deney saatleri, yaratıcı drama, bale, müzik gibi aktiviteler yer alıyor.

ÖĞRETMENLER PSİKOLOJİK VE ÖFKE KONTROLÜNDEN TESTLERDEN GEÇİRİLİYOR

Öğretmenlerin psikolojik ve öfke kontrolü testlerinde geçirilerek seçildiğini belirten Altın Pusula Anaokulu'nun sahibi Serdar Uşaklı şöyle dedi: "Öğretmen adaylarının öfke kontrolü ve psikolojik testlere tabi tutularak seçilmeye başlaması diğer anaokullarına göre en büyük farkımız olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda öğretmenlerin; yenilikleri takip etmesi, kendini sürekli geliştirmesi de öğretmenlerimizden beklenen performanslar arasında yer almakta".


Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title