Haberler

Çocuklar Mutlu, Yarınlar Umutlu Projesi"

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Çocuklar Mutlu, Yarınlar Umutlu Projesi", basına tanıtıldı.

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Çocuklar Mutlu, Yarınlar Umutlu Projesi", basına tanıtıldı.

Çankırı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mevlüt Dönertaş, Güzel Sanatlar Lisesinde düzenlenen toplantıda, ebeveynlerin çocuklarına karşı çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Çocuklara karşı cinsel istismarın sanılanın aksine az olmadığına dikkati çeken Dönertaş,  "Her 4 kız ile her 6 erkek çocuğundan biri istismara uğramaktadır. Bu istismarlar genelde yabancılar tarafından değil, çocuğun bildiği, tanıdığı kişiler tarafından yapılmaktadır. Ayrıca bu istismarları büyük çoğunlukla yine çocuklar yapmaktadır. Türkiye'de ağır cezadaki vakaların 5'te birini cinsel suçlar oluşturuyor" diye konuştu.

Ebeveynlerin mutlaka çocuklarını takip etmesi gerektiğini vurgulayan Dönertaş, "İstismarlar, en fazla 6-12 yaş grubunda meydana gelmektedir. Bu nedenle çocuklarınızdaki değişimleri mutlaka takip edin" ifadesini kullandı.

Olaylar karşısında öğretmenlere büyük iş düştüğünü anlatan Dönertaş, "Çocuklar yaşadıkları olayları ailelerine anlatamıyor ve öğretmenlerine söylüyor. Bunun için sizler çok dikkatli olmalı ve durumu hemen savcılığa bildirmelisiniz" değerlendirmesinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da cinsel istismarın dünyada milyonlarca çocuğu ve aileyi etkileyen önemli toplumsal sorun haline geldiğini kaydetti.

Öğretmenlerin çok dikkatli olması gerektiğini belirten Yazıcı, "Çocuklar üzerinde zihinsel, duygusal, fiziksel ve sosyal etkileri olan ihmal ve istismar, çocuklarda inanılmaz sorunlara yol açmaktadır. Eğitimcilerin temel amacı, çocukların öğrenmesini zorlaştıran ve çevresel sınırları açmalarına destek olmaktır. Özellikle rehber öğretmenler çocuk istismarı ve ihmali tanımlayacak, öğrencilerin durumunu fark edecek kişilerin başında gelmektedir. Gözlemleriniz ve desteğiniz çocuğun hayatında çok önemli bir etki meydana getirecektir" şeklinde konuştu.

Çankırı Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Çelebi Çağlayan da projenin bir yıl süreceğini ifade etti.

Projeyi çocukların güvenli ortamda büyümesi amacıyla hayata geçirdiklerine işaret eden Çağlayan, şunları söyledi:

"Bu manada bilgilendirme çok önemli. Bunun için uzmanlar tarafından ilçe milli eğitim müdürlerine, okul yöneticilerine konuyla ilgili yasal mevzuat ve istismara uğramış çocuklara yaklaşım ve psikolojik destek hakkında seminerler düzenlenecek. Rehber öğretmenlerimiz sınıflara girerek, istismar konusunda çocukların neler yapabileceklerini anlatacak. İnternet kullanımında çocuklara eğitim verilecek. Bir yılın sonunda istatistik çalışması yapacağız. Proje verimli olursa devam edeceğiz."

Programa Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, Baro Başkanı Erkan Köroğlu, öğretmenler ve idareciler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Çelebi Çağlayan Yusuf Yazıcı Türkiye Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title