Haberler

Çocuklar "Mutlu Kadın"ı Resimliyor

Güncelleme:

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Bakırköy Marmara Forum'da bulunan Minopolis Çocuk Şehri'nde özel bir etkinlik düzenlendi.

Çocuklar Minopolis içinde yer alan ve becerilerini özgürce sergiledikleri sanat atölyesinde yaşamlarındaki kadınları (anne, abla, kardeş gibi…) "Mutlu Kadın" temasıyla resimlemeye başladı.

Hafta başında başlayan etkinlik 8 Mart Pazar gününe kadar devam edecek ve çocuklar "Mutlu Kadın" temasıyla yaptıkları resimleri, yaşamlarında bulunan kadınlara yani anneleri, ablaları ve kardeşlerine armağan edecek.

Minopolis'te bu etkinliğe katılan çocuklar böylece 8 Mart Dünya Kadınlar gününde kadınların önemi ve değerini küçük yaşta öğrenecekleri gibi, onları mutlu etmemin gelecek nesilleri sağlıklı ve mutlu yetiştirmek için önemini de kavrayacak.
Psikolog ve eğitimciler kız olsun erkek olsun çocukların bu yaşlarda böylesi dolaylı bir eğitim almalarının önemine işaret ederken, "Mutlu Kadın" resimleri çizen çocukların, gelecekte mutlu bir yuvanın anahtarını açacaklarını vurguladılar.
Bilindiği gibi Minopolis, Türkiye'nin en beğeniler çocuk şehri olarak sadece eğlence konsepti üzerine çocukları bir araya toplamıyor, "Eğitici, Eğlence Şehri" olarak onların toplumsal gelişimine katkı sağlıyor. Ayrıca 4-14 yaş grubunda çocuklar Minopolis'te kendilerine uygun boyutlarda tasarlanmış istasyonlarda hastane, itfaiye, TV stüdyosu, banka vb.- rol oynama yoluyla 100 kadar iş kolunu tecrübe ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bakırköy Marmara Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title