Haberler

Çocuklar İçin Yeni Müzikli Oyun

Güncelleme:

Antalya Devlet Opera ve Balesi bu ay çocuklar için yeni bir çocuk oyununu sahnesine taşıyor.

"Kuklacı "

İtalyan yazar Carlo Collodi'nin çocuk romanı olan Pinokyo'nun hikayesini konu alan "Kuklacı ", müzikli çocuk oyunu olarak ilk kez çocuk izleyiciler ile buluşacak. Müziklerini Ferdi Mater'in yaptığı Kuklacı'nın yönetmeni ise Melih Öztürk. Çocukların şimdiden merakla beklediği Kuklacı'nın Antalya prömiyeri ise 19 Mart Pazartesi günü saat 14:00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Müzikli çocuk oyunu

Çocukları eğlenceli bir yolculuğa çıkaracak olan Kuklacı' da dekor Filiz Dinç , kostüm ise Aydan Çınar 'a ait. Eserde Ceren Tereci "Pinokyo", Baturalp Bilgili " Gepetto" Heyecan Gizem Yakan "Cırcır Böceği", Mahir Seyrek " Tilki " , Sinem Seçil Baddal " Kedi" , Zafer İşgören " Öğretmen" , Onur Alpaslan " Müdür", Arzu Aydoğdumu " Peri" , Müge Yıldıran " Melek" , Ercan Uğur "Şeytan" rolüyle sahne alacak. Eserin korrepetitörü ise Onur Altıparmak.

Tahta kuklanın eğlenceli yolculuğu

1883 yılında kitap halinde yayınlanan Pinokyo 'nun başarısı Walt Disney'in Pinokyo'yu film kahramanı yapmasıyla daha da arttı. Kukla olan Pinokyo akıllı ve sessiz bir çocuk olmak istemesine rağmen , yaramazlık ve tembellik alışkanlıklarını bırakmaz. Bu huyları onun başına olmadık işler açar. Tahtadan bir kukla olarak yaratılan Pinokyo'nun tek isteği Gepetto babasının dileği gibi gerçek bir oğlan çocuğu olmaktır. Ama bunu elde edebilmesi için kötü huylarından vazgeçmesi gerekecektir. Bunun için Gepetto'nun sevgi dolu yuvasından ayrılıp dünyayı keşfetmek üzere eğitici bir yolculuğa çıkar.Bu yolculuk sonunda Pinokyo mavi peri tarafından gerçek bir çocuğa dönüştürülür.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Carlo Collodi Melih Öztürk Haşim İşcan Antalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title