Haberler

Çocuklar İçin Taşlardan Dev Türk Bayrağı Yaptı

Afyonkarahisar'in Sandıklı ilçesinde, huzurevi sakini Turan Kaplan, topladığı taşlarla Timurlenk Tepesi'ne 217 metrekarelik Türk bayrağı yaptı.

Afyonkarahisar'in Sandıklı ilçesinde, huzurevi sakini Turan Kaplan, topladığı taşlarla Timurlenk Tepesi'ne 217 metrekarelik Türk bayrağı yaptı.

Yaklaşık 1,5 yıldır Hüseyin Develi Huzurevi'nde kalan emekli Kaplan, Türk bayrağı yapmak için el arabası ve tenekelerle çevreden irili ufaklı çakıl taşları topladı. Hiç kimseden yardım almadan taşları boyayan ve yerleştiren Kaplan'ın yaptığı 217 metrekarelik Türk bayrağının açılışı için tören düzenlendi.

Kaplan, törende yaptığı konuşmada, Türk bayrağını huzurevine ziyarete gelen çocuklara armağan etmek için yaptığını söyledi.

Bayrağın açılışını, halkın ve öğrencilerin katılımı ile yaptığı için mutlu olduğunu dile getiren Kaplan, "Timurlenk Tepesi'ne, 217 metrekare olan bayrağımızı 551 taşla 38 günde yaptım. 30 Ağustos Zafer Bayramı'na yetiştirmek üzere bin 67 metrekarelik bir Türk bayrağı daha yapmaya başladım." dedi.

"Onları misafir etmekten onur duyuyoruz"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer de huzurevi sakinlerinin bir şeyler üretmeye devam ettiklerine bir kez daha şahit olduklarını ifade etti.

Türk milletinin bayrak sevdasının her yaşta devam ettiğine dikkati çeken Sezer, "Bu eseri bize, ülkemize, ilimize, gençlerimize ve öğrencilerimize armağan eden Turan amcamıza teşekkür ediyoruz. Onlar, bizim her zaman başımızın tacı. Devlet olarak, onları huzurevimizde misafir etmekten ve onlara hizmet ediyor olmaktan onur duyuyoruz." diye konuştu.

Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan ise Kaplan'ın ilçeye çok kıymetli eserler kazandırdığını vurgulayarak "Turan Kaplan, bayrağı bizlerden destek istemeden, tamamen kendi gücü, kuvveti ve emeğiyle yaptı. İnşallah bu eserler, birlik ve beraberliğimizi korumamıza yardımcı olacaktır." dedi.

Turan Kaplan, daha önce de şehitler için aynı tepeye taşlardan Türk bayrağı yapmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Alper Sezer Sandıklı Develi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
title