Haberler

Çocuklar İçin Engelsiz Filmler, Sinema Atölyesi Ve Otizm Dostu Gösterim

Güncelleme:

21-26 Nisan tarihleri arasında üçüncü kez perdelerini açan Ankara Engelsiz Filmler Festivali çocuklar için dolu dolu bir program sunuyor.

Festival, çocuklar için hazırladığı ve tümünü sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile erişilebilir mekanlarda göstereceği film seçkisiyle, görme, işitme ve ortopedik engeli bulunan çocukların görebilen, duyabilen yaşıtlarıyla birlikte film izlemelerine imkan sağlayacak. Festival'in, çocukların sinema alanında bilgi ve becerilerini geliştirmek için düzenlediği Canlandırma Atölyesi'nde, işitme engelli çocuklar bir canlandırma filmin nasıl üretildiğini öğrenecek ve kendi kısa canlandırma filmlerini yapacaklar. Bu sene ilk kez düzenlenen Otizm Dostu Gösterim'de ise otizm spektrum bozukluğu olan çocuk ve gençler, yakınları ile birlikte film izleyebilecekler.

Çocuklar İçin Film Seçkisi

Ankara Engelsiz Filmler Festivali bu sene de rengarenk karakterlerle dolu zengin bir film seçkisini çocuklarla buluşturuyor. İlham kaynağı Yunan mitolojisi ve Kuzey ülkelerinin masalları olan Cesur Tavşanın Sihirli Macerası; Hıçkıdık ile ejderhası Dişsiz'in soluksuz maceralarını anlatan ve çocuklar kadar yetişkinlerin de keyifle izleyeceği Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 ; yaşadığı adaya dev bir maymun şeklinde bir kumarhane inşa etmeye başlayan Carlo ile plaj devriyesi Marco arasındaki mücadeleyi anlatan Kahraman Maymun ve iki farklı kasabada yaşayan Rimolar ve Zimolar'ın dargınlık hikayeleri üzerine kurulu, Türkiye'nin ilk kukla çocuk filmi Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış Festival süresince çocukları bekliyor.

Duyguları Canlandırma Atölyesi

9-12 yaş grubundan 12 işitme engelli çocukla yapılacak canlandırma atölyesinde çocuklar duygularını ifade etmenin sıradışı ve eğlenceli yollarını, sanat terapisi yöntemiyle keşfedecek, animasyon tekniğiyle canlandıracaklar.

Eğitmenliğini canlandırma sanatçısı Işık Dikmen ve sanat terapisti Ezgi İçöz'ün yapacağı atölye çalışması boyunca katılımcılar, hissettiklerinden yola çıkarak yaratıcı hikayeler oluşturacaklar. Oyun ve dansla tanımladıkları duygu durumlarından karakterler yaratıp bu karakterleri canlandırarak kısa animasyon denemeleri yapacaklar. Katılımcılar, atölye çalışmasının sonunda duygularını gözlemleyerek sınırsız bir ifade biçimi olan canlandırma tekniğini deneyimlemiş olacaklar.

23 Nisan Perşembe günü Ulucanlar Cezaevi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek atölye çalışması ücretsizdir. Atölyeye başvuru ve ayrıntılı bilgi için event@puruli.co adresine mail atabilirsiniz.

Otizm Dostu Gösterim

Ankara Engelsiz Filmler Festivali, daha kapsayıcı ve erişilebilir olmaya yönelik yenilikçi yöntemler araştırmaya ve uygulamaya devam ediyor. Festival bu sene ilk kez düzenleyeceği Otizm Dostu Gösterim ile otizm spektrum bozukluğu yaşayan çocuk ve gençlerin film seyretmelerini mümkün kılıyor. Bu özel gösterim kapsamında Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 adlı canlandırma film, loş bir salonda, ses seviyesi düşük tutularak gösterilecek. Seans öncesi herhangi bir tanıtım filmi ya da reklam gösterilmeyecek; seyirciler gösterim sırasında salonda yiyecek ve içecek bulundurabilecekler ve salonda diledikleri gibi hareket edebilecekler.

Otizm Dostu Gösterime 23 Nisan Perşembe saat 10:00'da Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde katılabilirsiniz.

Erişilebilir Mekanlarda Ücretsiz Gösterimler

Ortopedik engelli sinemaseverlerin erişimine uygun Çağdaş Sanatlar Merkezi ile Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu'nun ev sahipliği yaptığı Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nde tüm gösterim ve etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Ankara Engelsiz Filmler Festivali, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Halkbank ana sponsorluğunda, Açık Toplum Vakfı desteğiyle, AnadoluJet ulaşım sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title