Haberler

Çocuklar İçin Enerji Parkı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, enerji verimliliğini ve duyarlılığını arttırmak amacıyla ilkokul öğrencilerini misafir etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, enerji verimliliğini ve duyarlılığını arttırmak amacıyla ilkokul öğrencilerini misafir etti.

Alaboyun, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğündeki Enerji Parkı'nda, çocuklar için düzenlenen enerji verimliliği ve tasarrufu etkinliğinde konuştu.

Enerjinin nasıl üretildiğini, ham maddelerin neler olduğunu ve enerjiyi üreten insanların çektiği sıkıntıları görmek açısından MTA'da bulunan Enerji Parkı'nın çok önemli olduğunu söyleyen Alaboyun, "Enerji Parkı sayesinde çocuklar uygulamalı maketler görecek. Güneş ve rüzgar enerjisi nasıl elde edilir, nükleer santraller nasıl çalışır, hidroelektrik santrallerinden nasıl enerji elde edilir ve bu enerji nasıl tüketilir bunları görecekler" dedi.

Kendisine haftalar önce Nevşehir'de bir öğrenciden mektup geldiğini, Nevşehirli küçük öğrencinin kendisini davet ettiğini ifade eden Alaboyun, mektuptan sonra sürpriz bir ziyaretle Nevşehir'e gittiklerini ve bugün de MTA'da Nevşehir'deki o öğrencileri misafir ettiklerini dile getirdi.

Alaboyun, çocuklarla birlikte Enerji Parkı'nı gezip, çocuklara parkta bulunan alanları göstererek ziyaretini tamamladı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ali Rıza Alaboyun Nevşehir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title