Haberler

Çocuklar Haklarını Oynayarak Öğreniyor

Demokrasi Koridoru Projesi kapsamında çocuklar, haklarını 15 farklı oyunu oynayarak öğrendi.

Demokrasi Koridoru Projesi kapsamında çocuklar, haklarını 15 farklı oyunu oynayarak öğrendi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı kapsamında Biraralık Ortaokulu ve Adıyaman Üniversitesinin birlikte yürüttüğü 'Demokrasi Koridoru' projesi kapsamında Adıyaman'da bulunan çeşitli okullarda geliştirdikleri oyunlarla öğrencilere demokrasi ve insan hakları kavramlarını öğretti.

Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencileri, Fatih İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Cem Özgül İlköğretim Okulu, Altınşehir İlköğretim Okulu, Biraralık İlköğretim Okulu ve Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'nda oyunlar oynattı. Etkinlikte katil çöpler, kulaktan kulağa, çuval yarışı, yapboz, adam asmaca, sessiz sinema, var mısın-yok musun gibi 15 farklı oyunlar oynatıldı. Yüz sınıfta oynanan oyunlarla öğrencilere çocuk hakları, demokrasi, eşitlik, adalet, temel hak ve özgürlüklerimiz gibi kavramları öğrettiler.

Oyun sonunda öğrencilere kalem hediye ederek ödüllendirdiklerini ifade eden Proje Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Yasin Doğan, "Amacımız demokrasi ve insan hakları ile ilgili konuları çocuklar için daha anlaşılır, somut ve ilgi çekici hale getirmek. Haklarını ve sorumluluklarını bilen, etkin vatandaşlık bilincine sahip nesiller yetiştirmek ve insan hakları eğitimine katkı sunmaktır" dedi.

Proje Koordinatörü Baykal Deniz ise, proje ile eğitimde öğrenmeyi öğretmek anlayışını ileri taşıyarak çocuklara öğrenmeyi sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Adıyaman Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title