Haberler

Çocuklar Ebeveynleriyle Sabah Namazını Camide Kılıyor

Fatsa Müftülüğünce başlatılan "Çocuğunu Al Camiye Gel, Torununu Al Camiye Gel" projesi kapsamında vatandaşlar, cumartesi günleri sabah namazı için çocuklarıyla camilere gidiyor.

Fatsa ilçesinde başlatılan "Çocuğunu Al Camiye Gel, Torununu Al Camiye Gel" projesi kapsamında vatandaşlar, cumartesi günleri sabah namazı için çocuklarıyla camilere gidiyor.

Fatsa Müftülüğünce yaklaşık 2 aydır yürütülen proje kapsamında her hafta cumartesi günleri sabah namazını camide kılan çocuklara kahvaltı ikram ediliyor.

Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin ilçedeki imamlar tarafından başlatıldığını ve projeye ilginin her geçen gün arttığını belirtti.

Güzel bir proje imza attıkları için gururlu ve mutlu olduklarını dile getiren Can, "İlk olarak Ortabüyük Camisi'nde başlatılan bu projeyi ilçemizdeki diğer camilerimizde de uyguluyoruz. Sabah namazına gelen babalar ve dedeler, küçük yaştaki çocuklarını, torunlarını da getiriyor. Çocuklar bu şekilde hem sabah namazına hem de camiye alışıyor" dedi.

Namaz kılan çocuklara süt ve kahvaltı ikram ettiklerini kaydeden Can, "Çocuklarımız ikramlardan son derece memnun. İlerleyen günlerde projeye ilgiyi artırmak için çocuklarımıza yönelik bazı etkinliklerimiz olacak. Çocukları havuz, halı saha ve sinemaya götürmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Proje koordinatörü ve Fatsa Ortabüyük Camisi İmamı Necati Ergül, projeyi camide görevli imam ve müezzinlerle düşündüklerini ifade ederek, "(İnsanlar yatsı ve sabah namazındaki sevabı bilseler camiye sürünerek de olsa giderlerdi) sözünden esinlenerek projeyi hayata geçirdik. Projemizin başarılı olduğuna inanıyorum. Çünkü çocuklarımızın ilgisi her geçen gün artıyor" dedi.

Bu hafta 250 çocuğun sabah namazı için camiye geldiğini belirten Ergül, "Çocuklarımız akşam elbiseleriyle yatıyor ve kalkar kalkmaz camiye geliyor. Hatta bazı veliler çocuklarının 'sabah kalkamam' diyerek erkenden yattığını söylüyor. Bundan sonra da çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı projeye destek vermeye davet ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. - Ordu

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Can Fatsa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title