Haberler

Çocuklar, Da Vinci Learning ve Lego ile Matematik Öğrendiler

Güncelleme:

Çocuklara eğlenerek öğrenebilecekleri bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan Da Vinci Learning TV, 'Uyandırma Servisi: Günaydın' konseptiyle düzenlenen 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nde çocuklara görsel, stratejik ve kinetik bir şekilde matematiksel düşüncelerini ortaya çıkarmaya ve oluşturmaya yönelik Lego ile eğitsel bir matematik etkinliği gerçekleştirdi.

İstanbul Çocuk Bienali'nde okulların yoğun bir katılımı ile gerçekleştirilen Da Vinci Learning ve Lego ile Matematik Atölyesi'nde çocuklar, temel fen ve teknoloji kavramlarını öğrenerek mühendislik gibi branşların temelini erken yaşlarda atma ve anlama fırsatı yakaladılar.

6-12 yaş arası çocuklara yönelik Da Vinci Learning ve Lego ile Matematik Atölyesi, matematikte problem çözme, akıcılık, anlama ve akıl yürütme becerilerinin gelişimine odaklanmaktadır. Öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde; yılanlar, kelebek, tavuklar, aslan kral gibi konu başlıkları ile tasarlanan aktivitelerin her biri; 2 temaya bölünerek, her tema içerisinde toplama, çarpma, bölme ve simetri gibi 4 matematik becerisi ile ilgili çeşitli kazanımlara yönelik sorular içermektedir.

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nde ilköğretim öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen Lego ile Matematik Atölyesi, her cumartesi günü The Zone by Finansbank'da yer alan Da Vinci Learning Atölyelerinde devam etmektedir.


Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Lego Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title