Haberler

Çocuklar Çizgi Film Kahramanlarının Nasıl Yapıldığını Öğrendi

Çizgi filmlerin yapımcıları, Bursalı çocuklara çizgi filmlerinin nasıl yapıldığını gösterdi.

Çizgi filmlerin yapımcıları, Bursalı çocuklara çizgi filmlerinin nasıl yapıldığını gösterdi.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin düzenlediği 'Meslek Tanıtım Günleri' kapsamında çocuklar çok sevdikleri çizgi filmler Pepe ve Keloğlan'ın nasıl yapıldığını öğrendi. Pepe'nin tasarım ekibinden Mustafa Bilgiç ve Keloğlan'ın tasarım ekibinden Meltem Taşkan, çocuklara sevdikleri çizgi film kahramanlarını nasıl yaptıklarını, yansıttıkları projeksiyonda uygulamalı olarak gösterdi. Çocuklar ise hayranı oldukları çizgi filmlerin nasıl yapıldığını meraklı gözlerle izledi. Mustafa Bilgiç, "Amacımız çocuklar ileride mesleki açıdan böyle bir işte çalışmak isterlerse nasıl bir durumla karşılaşacaklar birazcık da ilgilerini çekmek istiyoruz. Çünkü animasyon Türkiye'de çok yeni bir sektör. Çocuklara bu sektörü özendirmek istiyoruz" dedi.

Keloğlan'ın tasarım ekibinden Meltem Taşkan ise, "Keloğlan Türkiye'de yapılan ilk filmlerden bir tanesidir. Animasyon sektörü çok zorlu bir sektör biz bu sektörde 90 kişi çalışıyoruz. Bir bölük çıkartmak çok büyük emek istiyor" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title