Haberler

Çocuklar Çizgi Film Kahramanları Sayesinde Hastaneden Korkmuyor

Kızıltepe Devlet Hastanesi çocuk servisinde yatan çocuk hastalar, çizgi film kahramanları sayesinde hastanede korkmadan tedavi oluyorlar.

Kızıltepe Devlet Hastanesi çocuk servisinde yatan çocuk hastalar, çizgi film kahramanları sayesinde hastanede korkmadan tedavi oluyorlar.

Hizmetler kapsamında hastanede yatak sayısı 254'ten 300'e çıkartılırken çocuk servisinde ise koridor, duvarlar, odalar, yataklar çizgi film kahramanları ile süslendi. Çocuklar bu sayede hastalıklarını unutup severek tedavi oluyorlar.

Kızıltepe Başhekimi Dahiliye Uzmanı Dr. Ömer Acar, çocuk yataklarını ve çocuk odalarını çizgi film kahramanları ile süslediklerini söyledi.

Çocukların bundan sonra hastaneden korkmayacaklarını belirten Acar, şöyle konuştu:

"Bundan sonra çocuklarımız hastaneye geldiklerinde hangi odada kalmak istediklerini soracağız. Hangi odada kalmak istiyorlarsa onları orada misafir edeceğiz. Hastaneye korkmadan gelecekler. Hastaneden, doktorlardan korkmasınlar diye çocuk odalarını çizgi film kahramanlarıyla süsledik."

Kızıltepe nüfusunun 300 bin olduğunu belirten Acar, hastanenin yatak sayısını 254'ten 300'e çıkardıklarını aktardı.

Çevre ilçelerden hastalar geldiğini söyleyen Acar, "Hastaların il dışına sevkini yapmaktayız. Hasta sevki yapıldığı zaman da hasta yakınları da maddi ve manevi yönden mağdur olmaktadır. Bu ihtiyaçlardan yola çıkarak yatak sayısını 254'ten 300'e çıkartıyoruz. Ayrıca hastanede MR cihazı hizmeti aktif olarak 7-24 çalışıyor. Vatandaşlar özel hastaneler yerine fark ücreti ödemeden bu hizmeti alabilecekler."

Derik ilçesinden Kızıltepe Devlet Hastanesine tedavi için çocuğunu getiren Kazım Parçin ise, hastanenin hizmetlerinden memnum olduklarını belirtti.

Semiha Parçin de, hastaneden memnun olduklarını ve çocukların, fotoğrafları görünce hastalıklarını unuttuğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kızıltepe Devlet Hastanesi Ömer Acar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title