Haberler

Çocuklar Bilgisayarsız Da Eğlenmeyi Öğrendi

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ile günlerinin büyük bölümünü bilgisayar başında geçiren çocuklar, teknoloji olmadan da eğlenmenin yolunu öğrendi.

Bursa'nın tüm ilçelerinden gelen çocuklar, yakartop, istop, mendil kapma, halat çekme, yumurta taşıma ve sek sek gibi oyunlarla doyasıya eğlencenin keyfini çıkardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geleceğin teminatı olan çocukların daha donanımlı, sağlıklı, sporcu ve idealist olmaları için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Eğitim kurumlarına spor salonları kazandıran, başarılı öğrencileri bisikletlerle ödüllendiren ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla dar gelirli öğrencilere kırtasiye yardımı yaparak eğitim alanında sosyal sorumluluk projelerini hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 17 ilçeden bin 500 öğrenciyi Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nde buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü işbirliğiyle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı'nda düzenlenen şenliğe katılan çocuklar, yakartop, istop, mendil kapma, halat çekme, yumurta taşıma ve sek sek gibi geleneksel oyunları oynayarak gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

"Geleceğin Türkiye'sini birlikte inşa edeceğiz"

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nde çocukları bu keyifli günlerinde yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geleceğin teminatı olan çocukların idealist, sağlıklı, sporcu ve donanımlı olması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Fuaye alanını dolduran çocuklara seslenen Başkan Altepe, "Geleceğin Bursa ve Türkiye'sini birlikte inşa edeceğiz. Bu nedenle sizlerin çok güzel yetişmesi gerekiyor. İdealist olmalısınız, sağlıklı ve sporcu olmalısınız. Boş zamanlarını kötü alışkanlıklarla değil, sporla iç içe değerlendirmelisiniz. Bu nedenle okullarınıza spor salonları yapıyoruz, kullanmanız için bilim merkezleri yapıyoruz. Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olmamıza rağmen en fazla spor yatırımını biz yaptık. Bu tesislerin dolu dolu kullanılmasını istiyoruz. Burada olduğu gibi bu yıl içinde düzenleyeceğimiz etkinliklerle 161 bin çocuğumuzu sporla buluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici de Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman yanlarında olduğunu belirterek, her alandaki destekleri nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık'ın da katıldığı şenlikte açılış konuşmalarının ardından Başkan Altepe ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici de çocuklarla birlikle oyunlara eşlik etti. Çocuklarla birlikte yakartop, halat çekme, mendil kapmaca ve yumurta taşıma oyunlarını oynayan Başkan Altepe, daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Büyükşehir Belediyespor Recep Altepe Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title