Haberler

Çocuklar Bayramını Kutladı, Aileler İzledi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Muğla’nın Menteşe ilçesinde Türdü 100. Yıl İlköğretim okulu bahçesinde kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Muğla'nın Menteşe ilçesinde Türdü 100. Yıl İlköğretim okulu bahçesinde kutlandı. Kutlama törenine Vali Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye başkanı Bahattin Gümüş, kamu kurum müdürleri ve aileler katıldı.

23 Nisan kutlamalarında Menteşe'deki İlkokul öğrencileri tarafından hazırlanan sema gösterisi, modern halk dansları, folklör, trampet ve Cumhuriyet'in kuruluşu temlisi olarak canlandırıldı.

Törende konuşan Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, "Türk Milletinin milli birlik ve beraberlik ruhunun her geçen gün güçlenip, kuvvetlendiği, milletimizin kenetlendiği, milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 96. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan 1920 tarihi; kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesini elbirliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun 'Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır' öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş sayesinde zafere ulaşılmış; işgal altındaki topraklarımız, yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu gün, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği tarihi bir gün, diğer taraftan 'yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı' çocuklarımız için bir şenliktir. Bu bayram sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal'in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

ÇOCUKLARA İKİNCİ BAYRAM BİSİKLET

Törenin ardından Sağlık bakanlığı tarafından 2010 yılında 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında başlatılan 'Fiziksel aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018' etkinliği kapsamında bisiklet dağıtımı yapıldı. Ülke genelinde okullar ve Üniversitelere 40 bin bisiklet dağıtımı yapıldığı, 2016 yılı içinde ise 100 bin dağ bisikletinin ortaokullara, 150 bin şehir bisikletinin üniversitelere ve 25 bin çocuk bisikletinin dağıtımının yapılacağı açıklandı. Muğla'da 2015 yılında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından530 bisiklet dağıtımının yapıldığı, 2016 yılında ise Muğla genelinde Bin 300 bisiklet dağıtımının hedeflendiği belirtildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Muğla genelinde ise 500 bisiklet dağıtımı yapıldı. Bisikletler vali amir çiçek tarafından okullara teslim edildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Amir Çiçek 23 Nisan Menteşe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title