Haberler

Çocuklar "Akıl Oyunları"Nda Mücadele Etti

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Akıl Oyunları Festivali'nde çocuklar Reversi, Abalone, Katamino, Mangala, Tangram, T Puzzle, Dama ve Taş Oyunları gibi 11 dalda düzenlenen yarışlarda kıyasıya mücadele etti.

Gelişen teknolojiyle birlikte hayatın bir parçası olan televizyon, internet ve bilgisayar oyunları çocuklar için büyük riskler teşkil ediyor. Ümraniye Belediyesi bu nedenle farklı bir etkinlik düzenleyerek "Akıl Oyunları Festivali"ne ev sahipliği yaptı. Belediyenin öncülük ettiği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'yle ortaklaşa düzenlediği "Akıl Oyunları Festivali" Ümraniye'de gerçekleştirdi.

Çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkıda bulunarak onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak olan "Akıl Oyunları Festivali" ile çocuklar doyasıya eğlenebilecekleri bir etkinlikte buluştu. Atakent Kültür Merkezi'de gerçekleştirilen festivale yaklaşık 21 ortaokuldan 272 öğrenci katıldı. Festivalde Zahide Zehra Garing Ortaokulu Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Ardından Emrullah Turanlı Ortaokulu Öğrencileri'nin sergiledikleri "Zeka Küpü" gösterisi salondan büyük alkış toplarken, akıl oyunları ile ilk kez karşılaşan anne ve babaların heyecanı festivale renk kattı. Festival kapsamında Hanoi kulesi, Reversi, Abalone, Katamino, Hedef 4, Mangala, Tangram, T Puzzle, Sudoku, Dama ve Taş Oyunu (9 taş) gibi 11 dalda yarışmalar yapıldı.

Çocukların zihinsel gelişimini desteklemek, hızlı ve doğru karar verme becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen Akıl Oyunları Festivaline; Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti İstanbul Milletvekili ve 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Osman Boyraz, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu ve yönetimi, AK Parti 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Av. Rabia İlhan, Türkiye Dama Federasyon Başkan Yardımcısı Osman Pıtır, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"ÜMRANİYE'NİN DAHİ ÇOCUKLARINI KEŞFETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Memleketin en değerli cevherlerinin çocuklar olduğunu dile getiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Akıl Oyunları festivali projemizi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüzle paylaştık. Olumlu cevap alınca da bu projemizi hayata geçirdik" dedi.

Ümraniye de 31 okulda Akıl Oyunları'nın seçmeli ders olarak verildiğini ifade eden Başkan Hasan Can; "4 bin küsur öğrencimiz bu dersleri seçmiş. Bizlerde uzman kişilerle birlikte piyasadaki akıl oyunları malzemelerini gördük, inceledik ve onların içerisinden 11 tanesini seçtik. En aktif şekilde zekayı parlatacak olanları seçmeye çalıştık ve bunları bütün okullara ve bilgi evlerimize 5'er takım halinde dağıttık. Sonra bunları öğretsinler diye önce öğretmenlerimizi eğittik. Öğretmenler de, öğrencileri eğitti ve aralarında yarışma yaptık. Bunun sonucunda dereceye girenleri bugün ödüllendiriyoruz" dedi.

Sürdürülebilir iş olması için İstanbul geneline yaymak ve Ümraniye'yi merkezi yapmak istediklerini de dile getiren Başkan Hasan Can, "Elması çok iyi işlerseniz, en iyi pırlantayı elde edersiniz. Zekayı da çok iyi işlerseniz, zeki ve üretken hale gelir. Bu çocuklar bizim cevherlerimizdir. Bu ülkeye faydalı olmaları halinde yetişmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaklaşan yaz tatilini de hatırlatan Başkan Hasan Can, "Her sene düzenlenen yaz okulları ve yaz spor okulları sayesinde çocukların hem eğlenip, hem de tatil yaptığını belirtti. Bu sene ek olarak, çocukların 1 hafta boyunca izcilik kampına da gönderileceğinin müjdesini de veren Başkan Hasan Can, "İzcilik hayatını yaşamak isteyen çocuklarımız için, izcilik federasyonumuz ve Ümraniye Belediye'miz ile birlikte tertiplediğimiz bu programa katılımlarınızı bekliyoruz" dedi.

Yazın Kur'an Kursları'nda eğitim alan çocukları da unutmadıklarını sözlerine ekleyen Başkan Hasan Can, "Bu kursa giden çocuklarımız için 15 okul bahçesine, 1,5 ay boyunca öğretmen gözetiminde yüzebilecekleri bir yüzme havuzu yapıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun. Akıl Oyunlarına katılan tüm çocuklarımızı da kutluyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Festival sonrası Başkan Hasan Can, yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödüllerini takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Hasan Can Ümraniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title