Haberler

Çocuk Yaşta Evliliğe 16 Yıl Hapis Cezası

Adana'da, çocuk gelinle evlenen damada 8.5 yıl ile evliliğe izin veren kayınbaba ve babasına da 3.5'ar yıl hapis cezası verildi.

Adana'da, çocuk gelinle evlenen damada 8.5 yıl ile evliliğe izin veren kayınbaba ve babasına da 3.5'ar yıl hapis cezası verildi.

Merkez Yüreğir ilçesinde oturan bir gıda şirketinde satış elemanı olan Caner Akkuş, altı yıl önce şu an 20 yaşında olan Eylem'e aşık oldu. Aşıklar evlenmeye karar verdi. Ancak, aile büyükleri, "Eylem'in yaşı küçük, 3 sene daha bekleyelim" demesine karşı birbirlerini deliler gibi seven Caner ve Eylem'i ikna edemedi. Yapılan düğünün ardından Caner ve Eylem resmi nikahsız birlikte yaşamaya başladı. Eylem'in evlilikten bir yıl sonra hamile kalıp kontrol için Kadın Doğum Hastanesi'ne gitmeleri üzerine çocuk gelin olduğu ortaya çıktı. Doktor, Eylem'in küçük yaşta olduğunu fark edip "Küçük yaşta gebelik vakası" tutanağı tutup durumu hastane polisine bildirdi. Cumhuriyet savcılığına yapılan suç duyurusu üzerine Eylem'in babası Ali İhsan Akça ve Caner'in babası Battalgazi Akkuş hakkında 'küçük yaştaki kızı evlendirmek ve alıkoymak' suçlarından, Caner Akkuş için ise 'reşit olmayan mağdure ile evlenmek, kızlık bozmak ve cinsel istismar' suçlarından Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Dava sürerken Akkuş çiftinin Yiğit Ali isminde çocukları dünyaya geldi. İki yıl önce de resmi nikah kıydılar. Mahkeme geçen günlerde sonuçlandı. Tutuksuz yargılanan Caner Akkuş 8 yıl 4 ay, babası Battalgazi Akkuş ve kayınbabası Ali İhsan Akça da 3'er yıl 6'şar ay hapis cezasına mahkum edildi. Karar, Yargıtay tarafından onandı.

İnfaz bürosu ekipleri Caner Akkuş, kayınpederi Ali İhsan Akça ile babası Battalgazi Akkuş'u cezalarını çekmeleri için evlerinden alıp cezaevine götürdü. 14 yaşında evlendiği için eşi, babası ve kayınbabasının cezaevine girmesi üzerine şok olan Eylem Akkuş, "Üç aile perişan oldu" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yiğit Ali Akkuş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title