Haberler

Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda İlk Etkinlik Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu açılış töreni kapsamında açılan Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda öğrencilere yönelik ilk etkinlik gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu açılış töreni kapsamında açılan Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda öğrencilere yönelik ilk etkinlik gerçekleştirildi.

Tandoğan Mahallesi'nde açılan Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda Trafik Haftası kapsamında bir etkinlik gerçekleştirildi. Yaklaşık 5 dönüm alan üzerine kurulan Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bölgenin ilk Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nı Battalgazi Belediyesi olarak hizmete sunduklarını belirtti. Gürkan, "Bu trafik parkında bir şehirdeki trafik akışı, kavşaklar, yaya yolları, hemzemin geçitleri, alt geçitler, üst geçitler, ışıklı kavşaklar, döner kavşaklar yani şehir trafiğinde ne varsa minyatür olarak bu 4 bin 500 metrekarelik alanda mevcut" şeklinde konuştu.

Gürkan, Türkiye'de yaşanan trafik kazalarına dikkat çekerek, Türkiye'de yıllık yaklaşık olarak 15 bin civarında ölümle sonuçlanan kazaların yaşandığını ve milyarlarca liralık maddi hasarın meydana geldiğini ifade etti. Gürkan, "Sizler bu trafik parkında uygulamalı yapacağınız eğitimlerle önemli bilgiler edineceksiniz. Burada almış olduğunuz eğitimler, ileride size önemli altyapı sağlamış olacak. Bugün televizyonları izlediğinizde Türkiye'nin her tarafında her gün trafik kazaları oluyor. Bunların büyük kısmı da ölümle sonuçlanıyor. Dolayısıyla bunların hepsi dikkatsizlik, sürat ve trafik kurallarına uymamamızdan dolayı karşımıza çıkıyor. Sizler burada alacağınız eğitimle trafik kural ve kaidelerine uyarak, yarın büyüdüğünüzde, ehliyet aldığınızda, bu kurallara uygun sürücü şeklinde trafikte seyir edeceksiniz" diye konuştu.

Gürkan'ın yaptığı konuşma sonrası Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli trafik polis memurları tarafından öğrencilere, trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı. Yapılan kısa bilgilendirmenin ardından öğrenciler, akülü araçlarla Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda trafikte seyretti. Trafikte seyreden öğrencilere, trafik polisleri de yer yer eşlik ederek, bilgilendirme yaptı. Gürkan, son olarak Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda yer alan bölümleri gezerek, etkinliğe katılanlara bilgi verdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Selahattin Gürkan Battalgazi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title